Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler geholpen met cyberweerbaarheid

Stel: u zit achter uw computer en opeens valt deze uit, de klimaatcomputer reageert niet meer en het logistieke managementsysteem is niet meer te bereiken. U bent gehackt! Wat moet u doen, welk stappenplan volgt u? Dankzij het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport staan agrarisch ondernemers niet alleen in het organiseren van cyberweerbaarheid en het voorkomen van dit soort incidenten. Glastuinbouw Nederland wijst erop dat op 18 januari een workshop volgt. 

Het Cyberweerbaarheidscentrum is een initiatief dat in oktober mede door Glastuinbouw Nederland is opgezet om te zorgen voor een cyberveiliger glastuinbouwcluster. Met de diensten van het Cyberweerbaarheidscentrum krijgen deelnemers concrete handvatten om hun cybersecurityniveau te verhogen. Ze kunnen daarbij een beroep doen op experts om hen daarmee te helpen.

Betalen van losgeld
Door toenemende digitalisering van de tuinbouw en de opkomst van Internet of Things krijgen steeds meer glastuinders te maken met cyberincidenten. De gevolgen daarvan lopen uiteen van het betalen van losgeld om weer toegang te krijgen tot het eigen bedrijfsnetwerk, tot uitval van faciliteiten waardoor de continuïteit van de onderneming in gevaar komt.

Door de ingewikkelde ketenafhankelijkheid van het tuinbouwcluster (toelevering, teelt, handel) heeft de hele sector er last van als ketenpartners niet kunnen leveren door een cyberincident. De keten is letterlijk zo sterk als de zwakste schakel. Ook als uw IT is uitbesteed, is het belangrijk te weten wat cybersecurity voor u kan betekenen.

Lees hier meer over wat er mogelijk is bij Glastuinbouw Nederland 

Publicatiedatum: