Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Greenco krijgt beter grip op palletwegingen

Greenco, bekend van o.a. de snoeptomaten, is deze zomer gestart met een nieuw softwarepakket. Via GreenCommerce ontstaat er nog beter grip op inkomende en uitgaande goederenstromen. In samenwerking met jem-id is er een ontwikkeling gedaan waarmee ook palletwegingen optimaal beheerd kunnen worden. De implementatie is inmiddels succesvol afgerond.

Foto v.l.n.r. René Koene (jem-id), Stefan van Marrewijk en Marvin Scholtes (Greenco)

Greenco krijgt van verschillende (eigen) telers product aangeleverd dat in de loods verpakt wordt in de gewenste verpakking(en) van de afnemer(s). Het IT-systeem waar zij eerder mee werkten was verouderd en voldeed niet meer aan de gewenste snelheid en huidige wensen. Ook was het bijhouden van het gewicht van pallets een uitdaging. 

Stefan van Marrewijk (Greenco): ’’Wij registreren niet op basis van colli, maar op kilo’s, zoals onze meeste klanten doen. We waren op zoek naar software waarmee wij grip kunnen houden op de inkomende en uitgaande goederenstromen met bijbehorend palletgewicht. We kwamen in contact met jem-id en merkten al snel dat zij met GreenCommerce een passende oplossing konden bieden. Na de eerste gesprekken is een situatieschets gemaakt waarna, na validatie, de voorbereidingen voor de ontwikkeling rondom palletwegingen gestart zijn.’’ 

Inzicht en grip op dagelijkse processen door software gebruik
Momenteel wordt er via GreenCommerce inzicht gecreëerd in o.a. tracering van producten, voorraden, afzet en bijbehorende financiële gegevens. Met de nieuwste ontwikkeling kunnen telers uitbetaald worden, omdat het gewicht van pallets berekend en geregistreerd kan worden tijdens het inslag-, productie-, voorraad- en uitslagproces. René Koene (implementatie - en BI specialist van jem-id) was nauw betrokken bij de implementatie en nieuwe ontwikkeling rondom palletwegingen.

’’Na enkele uitgebreide bezoeken hebben we het proces helemaal in kaart gebracht. Met de bevindingen zijn we aan de slag gegaan en hebben zo een structurele oplossing ontwikkeld. In samenwerking met Greenco hebben we de ontwikkeling geïmplementeerd en in gebruik genomen. Het systeem is zo ingericht dat Greenco in staat is om dagelijkse bedrijfsprocessen op de meest efficiënte manier te beheren. Bijkomend voordeel is de flexibiliteit van GreenCommerce. Doordat de software onderdeel is van een Best-of-Breed architectuur, kan er goed aangesloten worden op verschillende apps en diverse (externe) softwarepakketten zoals bijv. een Business Intelligence oplossing en een financieel pakket.’’ 

Implementatie en toekomst
Greenco streeft ernaar om als organisatie te groeien door o.a. efficiënter te kunnen werken. Dit doen zij o.a. door het gebruik van het nieuwe IT-systeem. ‘’De implementatie verliep snel en professioneel. Bij jem-id ervaren we kennis en het onderscheidende vermogen om oplossingen te bedenken die ons écht verder helpen. De basis staat nu en we hebben nog wensen die we toekomstig willen uitrollen, zoals het registreren en beheren van de fustvoorraad die over meerdere locaties verdeeld is. Daarnaast willen we meer gaan sturen op basis van data via de Datawarehouse oplossing en Microsoft Power BI; maar first things first,’’ lacht van Marrewijk. 

Voor meer informatie:
jem-id
Remco Koornhof
Tel: +33 (0)174 64 26 22
[email protected]  
www.jem-id.nl 

Publicatiedatum: