Midstream Lighting rondt overname Hyperion Grow af

Midstream Lighting heeft de overname van Hyperion Grow Lights afgerond. Midstream houdt het merk Hyperion aan voor het tuinbouwassortiment, onder het leiderschap van de voormalig directeur van Hyperion, Jonathan Barton.

Jonathan, een ervaren senior manager, richtte in 2016 de business unit Plessey Semiconductors Grow Light op en leidde vervolgens de afstoting ervan tot Hyperion Grow Lights in 2020. Nu zal Jonathan als hoofd tuinbouw van Midstream de integratie van het merk aansturen, waarbij hij het geavanceerde oplossingsontwerp en de wereldwijde, multisectorale projectcapaciteiten van Midstream koppelt aan de specialistische tuinbouwervaring van Hyperion.

Midstream plant aanzienlijke, doorlopende investeringen in de bedrijfseenheid Hyperion om zowel nieuwe als bestaande klanten te ondersteunen. Dit omvat een eerder gemelde productielijn van 20.000 producten per jaar om de innovatieve nieuwe series teeltlampen Hyperion Pro en Pro Max te leveren.

Deze nieuwe series zijn ontworpen in het R&D-centrum van Midstream in Milaan en integreren de geavanceerde lenstechnologie met de nieuwste zeer efficiënte LED-lampen en het bewezen luchtkoelsysteem van Hyperion, waardoor de efficiëntie en productiviteit in de kas aanzienlijk wordt verbeterd.

De eerste installatie van de nieuwe Hyperion Pro werd onlangs voltooid in de grote slateeltkas van Pawel Karpinski in Polen. "Dit jaar ben ik blijven investeren in de slaproductie, door de kas uit te breiden tot 2,4 ha en alle verlichting te vervangen door LED. Dit is de 3e keer dat ik voor Hyperion-lampen heb gekozen, omdat het gewas goed groeit, met een goede kwaliteit en houdbaarheid en natuurlijk een veel lager energieverbruik dan met de oude HPS lampen."

De lancering van deze innovatieve nieuwe lampen, gecombineerd met de verhoging van de productiecapaciteit, zal de katalysator zijn voor de uitbreiding van het tuinbouwassortiment van Midstream in heel Europa en in belangrijke markten in Noord-Amerika.

Head of Horticulture van Midstream, Jonathan Barton, zegt over de aankondiging: "De gebeurtenissen in Oekraïne en elders hebben het vraagstuk van de voedselzekerheid op scherp gezet. De huidige grootschalige telers worden geconfronteerd met een perfecte storm van een groeiende vraag, verstoorde leveringsketens en steeds hogere energieprijzen. Hyperion-groeilampen spelen een belangrijke rol bij het aanpakken van een aantal van deze problemen: daarmee kan de gewasopbrengst geoptimaliseerd worden en kan er het hele jaar door geteeld worden, terwijl het energieverbruik met wel 50% wordt verminderd. We hebben nu de verbeterde capaciteit en mogelijkheden om telers over de hele wereld te ondersteunen."

Medeoprichter en commercieel directeur van Midstream, Yuli Grig: "Het belang van de overname van Hyperion kan niet worden onderschat en illustreert het snelle groeitraject van Midstream. De intensieve glastuinbouwsector evolueert. Nieuwe energie-efficiënte verlichtingstechnologieën openen de deur naar nieuwe mogelijkheden, waaronder verticale teeltmodellen. Met onze ontwrichtende, resultaatgerichte aanpak bevindt Midstream zich in een perfecte positie om deze ontwikkelingen te stimuleren voor zowel klanten als de bredere wereldgemeenschap."

Voor meer informatie:
Midstream
www.midstreamlighting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.