Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
innen geld uit o.a. Midden-Oosten nog bezig

Uitbetaling aan schuldeisers Levarht komt eraan

Op 27 juni 2024 om 9:30 staat een verificatievergadering gepland in de afhandeling van het faillissement van Levarht. Er is genoeg geld voor een (gedeeltelijke) betaling van concurrente crediteuren, melden de curatoren in een nieuw faillissementsverslag. Schuldeisers dienen zich uiterlijk 6 juni bij de curatoren te melden.

De teller met concurrente crediteuren is de afgelopen twee jaar opgelopen tot 421 partijen. Zij hebben samen in totaal voor 31,5 miljoen euro aan vorderingen ingediend. Het boedelsaldo, de pot waaruit geld betaald kan worden aan schuldeisers, bedraagt momenteel 12,7 miljoen euro. Het saldo is lager dan in het vorige verslag, omdat in de afgelopen periode al een bedrag van ruim 2,3 miljoen euro aan boedelvorderingen betaald is.

Geld uit Midden-Oosten
De curatoren zijn nog altijd druk met het innen van gelden. In de afgelopen periode werd 860 duizend euro opgehaald. De incasso's van enkele vorderingen zijn gestaakt, omdat ze 'oninbaar zijn gebleken'. Het gaat hierbij vooral om een vordering van ongeveer 1,9 miljoen euro op een debiteur uit het Midden-Oosten. Dat bedrijf heeft haar bedrijfsactiviteiten gestaakt.

In totaal staat er nog voor ruim 5,6 miljoen euro open bij 21 debiteuren. Met een andere grote debiteur is een betalingsregeling getroffen en met een andere grote debiteur 'een minnelijke regeling'. Die regeling moet nog wel op papier worden vastgelegd.

Oorzaken faillissement
De curatoren zijn vanaf het moment dat Levarht failliet ging in februari 2022 bezig geweest met onderzoek naar de oorzaken. Hiervoor is big data-onderzoek verricht en zijn interviews gehouden. Een laatste ronde interviews is gepland de komende tijd. Vooralsnog is die interviewronde het laatste onderdeel in het oorzaken- en rechtmatigheidsonderzoek, schrijven de curatoren. Daarna zeggen zij de eerste tussentijdse conclusies te kunnen trekken.

Als curatoren zijn mr M.R. van Zanten en mr M.N. de Groot uit Amsterdam aangesteld. Het faillissement, uitgesproken op 28 februari 2022, is geregistreerd onder kenmerk: 13.ams.22.43.F.1306.1.22.