Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plant Empowerment presenteert nieuw educatief programma over efficiënt gebruik verlichting

Plant Empowerment heeft een nieuw educatief programma gelanceerd om telers te helpen bij het beantwoorden van alle mogelijke vragen op het gebied van belichting. De inzichten helpen telers bij het aanbrengen van wijzigingen in hun verlichtingsstrategie om de gezondheid van planten te verbeteren en het besparen van energie. Het programma bevat een online cursus genaamd ‘How to get the most out of your artificial lighting’, gepresenteerd door Stéphane André en Evripidis Papadopoulos. Dit educatieve programma wordt ondersteund door een e-book dat dieper ingaat op de rol van verlichting. Het e-book is geschreven door verschillende groeilichtspecialisten van Plant Empowerment Implementation Partner Hortilux Schréder, die hun vakkennis graag delen met telers over de hele wereld.

Van het boek ‘Plant Empowerment, The Basic Principles’ zijn wereldwijd al meer dan 7.000 exemplaren verkocht. Naarmate de principes steeds meer in de praktijk worden toegepast, ontstaan er waardevolle nieuwe lessen over het effect van verlichting op de plantbalansen. Daarom heeft Plant Empowerment een educatief programma samengesteld bestaande uit een online cursus en een Engelstalig e-book dat laat zien hoe telers effectiever met kunstlicht kunnen omgaan. Dit verbetert niet alleen de gezondheid van de plant en verhoogt de opbrengst, maar het helpt hen ook om energie te besparen in het proces, en dus het verbeteren van duurzaamheid en winstgevendheid.

Dit educatieve programma wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met Hortilux Schréder, een van de Plant Empowerment Implementation Partners. Hortilux kijkt op een andere manier naar groeilicht, waarbij het rendement van de klant centraal staat. Het bedrijf ondersteunt telers over de hele wereld door kennis te delen voor het behalen van maximaal resultaat uit hun gebruik van groeilicht (LED, HPS en hybride). Centraal in dit proces staan de groeilichtadviseurs van Hortilux die telers adviseren tijdens de oriëntatie-, implementatie- en exploitatiefase.

Nieuwe manieren om energie te besparen
Veel telers hebben momenteel te maken met extreem hoge energieprijzen en zoeken naar manieren om hun energieverbruik te verminderen, maar voor sommige gewassen is het geen optie om het licht helemaal uit te laten.

“Hoe meer je van belichting begrijpt, hoe gemakkelijker het is om nieuwe manieren te ontdekken waarop je energie kunt besparen zonder in te leveren op gewasprestaties”, zeggen de groeilichtspecialisten van Hortilux. "We zijn altijd bereid om telers persoonlijk te helpen, maar we hopen door de publicatie van dit uitgebreide e-book nog veel meer telers van onze expertise te laten profiteren."

Om hun kennis zo inzichtelijk mogelijk te delen, hebben de lichtspecialisten samen met Tijs Kierkels gewerkt aan het schrijven van het e-book. Tijs is een journalist met jarenlange ervaring in de tuinbouwsector en levert regelmatig bijdragen aan vakbladen als Onder Glas en In Greenhouses.

Een e-book met vier hoofdstukken over de efficiëntie van groeilicht
Het e-book (Engels) is geschreven rond vier subonderwerpen, die in vier afzonderlijke hoofdstukken van het e-book aan bod komen:

1. Heat from lighting: Dit hoofdstuk zoomt in op de verschillende soorten warmte en de verschillen tussen HPS- en LED-verlichting. Wat is het effect van de warmte die vrijkomt bij belichting op de temperatuur en het klimaat in de kas, en daarmee op de energiebalans van de plant? En wat betekent dit op het gebied van efficiëntie?

2. PAR measurement: Van oudsher wordt licht gemeten in joules, maar om de principes van Plant Empowerment succesvol te implementeren, is het belangrijker om de PAR te meten. Maar wat is PAR precies en waarom is het zo relevant? En vooral, wat is de beste manier om het te meten?

3. Spectrum: Elke lichtkleur beïnvloedt de groei en ontwikkeling van planten op een andere manier. Door vast te stellen welke kleurinstellingen echt effect heeft op jouw specifieke gewas, kun je de efficiëntie van je verlichtingsstrategie verhogen en onnodige verspilling van energie voorkomen. Er is veel onderzoek gedaan op dit gebied, dus waar kunnen telers betrouwbaar advies inwinnen?

4. Optimal use of lighting: In het laatste hoofdstuk wordt lichtverdeling en uniformiteit onder de loep genomen. Hoe kies je het juiste type lichtbron en armatuur voor jouw specifieke gewas? En hoe zorg je ervoor dat de maximale hoeveelheid licht op de juiste plekken komt, zodat de planten de lichtenergie zo efficiënt mogelijk kunnen omzetten in groei?

"Het maakt niet uit wat voor soort kweker je bent, als je je efficiëntie wilt verbeteren door het produceren van sterkere, gezondere en veerkrachtigere planten en tegelijkertijd je input zoals energie verminderen, zijn er waarschijnlijk enkele verlichting gerelateerde veranderingen die je kunt aanbrengen. Dit e-book bevat veel bruikbare inzichten om je de goede richting op te sturen.” concluderen de verlichtingsspecialisten.

Toegang tot het e-book
De online cursus ‘How to get the most out of your artificial lighting’ is de derde van in totaal vier online cursussen over verschillende aspecten van energiebesparing. Alle deelnemers die zich inschrijven voor de cursus verlichting krijgen gratis toegang tot het e-book. Hier kun je je inschrijven voor de online cursus over verlichting.

Wil je niet deelnemen aan de online cursus maar wil je toch het e-book ontvangen, dan wordt het hier te koop aangeboden.

Het eerste hoofdstuk over het verschil tussen LED-verlichting en HPS is al gepubliceerd. De andere hoofdstukken volgen op 8 december, 5 januari en 26 januari.

Voor meer informatie: 
Plant Empowerment
www.plantempowerment.com 
info@plantempowerment.com 

Publicatiedatum: