Podium voor kennisdeling over ziekten en plagen

Zo'n zeventig man kwam vorige week donderdag 17 november bijeen op een evenement om kennis te delen om ziekten en plagen en hoe bedrijven zich daartegen kunnen beschermen. 

Marco van Dalen, beleidsmedewerker bij Naktuinbouw, illustreerde aan de hand van een NASA-voorbeeld het belang van goed geïnformeerd zijn. Welke sloten kun je tegenkomen op zoek naar de sleutel tot succes?

Peter van Enckevort, coördinator en lead-auditor bij Naktuinbouw nam de aanwezigen mee in een methode om ziekten & plagen buiten het bedrijf te houden.

Antoine Artz, Head of Hygiene bij BASF Vegetable Seeds, liet zien dat het voorkomen van besmettingen een hoge prioriteit heeft om de faciliteiten duurzaam te kunnen blijven gebruiken. Daarnaast ook praktische voorbeelden hoe je medewerkers meeneemt in bewustwording en gedrag rond hygiëne. Want: hygiëne is zo sterk als de zwakste schakel.

Ivo van den Nieuwenhuizen, Product Owner Innovatie en Vernieuwing bij het Innovatielab van de NVWA, liet ontwikkelingen zien die de zintuigen van mensen overtreffen. Welke nieuwe technieken zijn of worden ontwikkeld om het toezicht te verbeteren en zijn ook bruikbaar voor het bedrijfsleven?

Samenwerking blijven opzoeken
Directeur John van Ruiten: "Het doel van het kennispodium is om kennis met elkaar uit te wisselen en te bundelen. Ook voor het onderwerp van vandaag blijkt de behoefte groot om ervoor te zorgen dat we niet versnipperen, maar de samenwerking blijven opzoeken."

Bron: Naktuinbouw 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven