Erich Baumeister presenteert nieuwe bindmethode

Het bedrijf Erich Baumeister ontwikkelt en distribueert toekomstgerichte oplossingen op het gebied van bundelen, verpakken en etiketteren. De marktlancering van een nieuwe methode voor het inbinden met duurzame, ecologische materialen staat nu voor de deur. "Wij hebben de economische onrust tijdens corona gebruikt om onze duurzaamheidsstrategie op te bouwen en uit te breiden. Naast de bekende en beproefde standaardkwaliteit van onze garens hebben we nu ook verschillende elastische en niet-elastische garens ontwikkeld met ecologisch duurzame materialen", zegt directeur Dietmar Baumeister. 

"Het onderwerp verpakkingsvolume, en recycling in het algemeen, wordt steeds belangrijker," vervolgt Dietmar. "Wij zijn ervan overtuigd dat de minimalistische inzet van milieuvriendelijk verpakkingstouw in combinatie met het efficiënte gebruik van bindmachines de toekomst is voor veel sectoren, in het bijzonder ook de groenten- en fruitsector. Ook met het oog op het inzetten van vakkrachten en hun assistenten daar waar zij het nuttigst zijn. De directe etikettering is overigens geen probleem in dit proces."


Dietmar Baumeister en Sylvia Segeler op de Fruit Logistica 2022

Duurzame alternatieven voor flowpacks
Het bedrijf dat gevestigd is in het Duitse Laer (Nordrhein-Westfalen), is altijd in staat om in te spelen op individuele eisen van bedrijven, of het nu gaat om de verwerking van groenten of fruit. Voor producten die niet omsnoerd kunnen worden, biedt het bedrijf voor alle gebruikelijke flowpackmachines die in de handel zijn milieuvriendelijke alternatieven aan. "Deze bestaan uit organische grondstoffen die binnen enkele maanden op natuurlijke wijze vergaan en naar keuze ook met het logo van de klant kunnen worden bedrukt (op waterverfbasis)."

Aankondiging van EU-wetgeving
Op de jaarlijkse asperge- en zachtfruitbeurs expoSE in Karlsruhe op 23 en 24 november zal Erich Baumeister een selectie uit het veelzijdige assortiment presenteren. "Als iemand voor zijn producten de voorkeur geeft aan netten, dan bieden wij deze eveneens van duurzame grondstoffen in verschillende formaten aan. Van netten voor knoflook tot aan netten voor kerstbomen. Daarmee profiteert men van de productlevering en past men zich tegelijkertijd aan de aankondigingen van de EU-wetgeving aan", zegt Dietmar tot slot.

Bezoek het bedrijf op de expoSE 2022: hal 1, stand B15 

Voor meer informatie:
Dietmar Baumeister
Erich Baumeister GmbH
Zum Hagenbach 9
D-48366 Laer, Duitsland
Tel: +49 (0)2554 9150 0
info@erichbaumeister.com  
www.erichbaumeister.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.