In tijden van voortschrijdende digitalisering is een modern, goed functionerend en idealiter ook sectorspecifiek ERP-systeem bijna onmisbaar. Om in de toekomst aan de toenemende eisen van de snel veranderende groenten- en fruitsector te kunnen voldoend, heeft softwareontwikkelaar PCS IT-Trading uit Wenen het ERP-systeem TradeControl ontwikkeld. Werner Schörkhuber, managing partner van het bedrijf, gaf tijdens het ICOP-telerscongres van dit jaar in Weiz, inzicht in de geavanceerde softwaremethode die al bij meer bekende groenten- en fruitbedrijven zoals LGV, Unfried en BioFink succesvol wordt gebruikt.

Softwarebedrijf PCS IT-Trading werd in 1976 opgericht en richt zich tegenwoordig vooral op de ontwikkeling van sectorspecifieke softwaresystemen. "Als het om ERP gaat, zijn gegevens-
beschermingen beveiliging momenteel helaas alomtegenwoordig. Verder valt op dat de al bestaande ERP-systemen vaak niet zijn toegerust om aan de huidige eisen te voldoen. Tot wel 80 procent van de ERP-gebruikers bevestigt dat zij de efficiëntie van de dagelijkse werkprocessen zouden kunnen verhogen als de software achter deze processen beter zou zijn", wijst Werner op het enorme potentieel van ERP-systemen.


Werner Schörkhuber tijdens zijn voordracht

De ontwikkeling van de sectorsoftware Greenfield TradeControl was gebaseerd op drie pijlers: gegevensbescherming en -beveiliging, gebruiksvriendelijkheid en mobiele ondersteuning (in de cloud). De resultaten in de groenten- en fruitsector zijn tot nu toe veelbelovend. "In de meeste gevallen is het systeem als volgt opgebouwd: ongeveer 60 procent van de dagelijkse werkvereisten kan met de standaardfuncties worden afgehandeld. Voor 30 procent zijn de sectorspecifieke functies nodig en voor de overige 10 procent de bedrijfsspecifieke functies", beschrijft Werner verder.


Bernd Mühlbacher, salesmanager bij het bedrijf

Aan het einde van zijn voordracht gaf Werner zijn publiek enkele adviezen over ERP-systemen en de praktische toepassing ervan. "Het potentieel van een goed functionerend softwaresysteem wordt helaas nog te vaak onderschat. Wees niet bang om buiten de kaders te denken en sta open voor de softwaremarkt, innovaties en interne evenals externe deskundigen op dit gebied. Houd er bovendien rekening mee dat een ERP-systeem over het algemeen pas na vijf tot tien jaar echt rendabel is."

ERP is volgens Werner bijzonder veeleisend: "Het is vooral belangrijk dat zowel de gebruiker als zijn klanten samen optrekken en de koppen bij elkaar steken. De ervaring leert dat dit een onmisbare basis is voor succes op de langere termijn."

Voor meer informatie:
Werner Schörkhuber
Zentrale Wien
PCS IT-Trading GmbH
Hermann-Gebauer-Straße 22a
AT-1220 Wien, Oostenrijk
Tel: +43 1 250 38 0
office@pcs-it.at 
www.pcs-it.at