Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Inpassen Nederlandse technologie in lokale teelt geeft vertraging"

Overheid stimuleert Amerikaans onderzoek naar eigen optimale teelt en techniek

Het Ohio State University College of Food, Agricultural, and Environmental Sciences (CFAES) leidt een onderzoeks- en ontwikkelingsproject om glastuinders te helpen de meest ideale teeltomgeving te creëren met behulp van realtime gegevens en klimaatoptimalisatieprocessen. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft een subsidie van € 3,8 mln toegekend voor onderzoek naar een gecontroleerde, bedekte teelt om het teeltseizoen te verlengen en meer te telen met een hogere kwaliteit.

CFAES zal de vierjarige studie leiden met medewerking van Rutgers, Cornell, de Universiteit van Arizona en Koidra, een bedrijf dat gespecialiseerd is in instrumenten die kas- en indoortelers helpen bij het beheren van gewassen met behulp van gegevens en technologieën zoals sensoren, kunstmatige intelligentie en machine learning. Chieri Kubota, een CFAES professor in tuinbouw en gewaswetenschappen, zal het project leiden samen met A.J. Both, een professor in milieuwetenschappen aan de Rutgers University.

"Deze subsidie zal ons helpen een pioniersrol te spelen in de Controlled Environment Agriculture in de Verenigde Staten", aldus Kubota, die ook directeur is van het Ohio Controlled Agriculture Center (OHCEAC). "Momenteel vertrouwen binnenlandse telers op technologieën die voornamelijk in Nederland zijn ontwikkeld, waar andere ontwerpnormen, meeteenheden en overheidsvoorschriften gelden, waardoor de aanpassing van nieuwe technologieën in de Verenigde Staten vertraging oploopt."

De studie heeft de volgende vier doelstellingen:

  • Ontwikkelen van een data- en modelgestuurd besluitvormingsplatform
  • De doeltreffendheid van nieuwe gegevens- en modelgestuurde besluitvorming valideren
  • Inzicht krijgen in de sociaaleconomische aspecten van de aanpassing van kastechnologie
  • Betrekken van belanghebbenden door middel van professionele leermogelijkheden voor personeelsontwikkeling

CFAES zal onderzoek verrichten in het nieuwe, moderne Controlled Environment Agriculture Research Complex (CEARC), een kas die een voortrekkersrol moet spelen in het onderzoek naar voedingstuinbouw onder gecontroleerde omstandigheden. De kas maakt deel uit van het Waterman Agricultural and Natural Resources Laboratory van CFAES, een faciliteit die dient als universitair centrum voor onderwijs, onderzoek en maatschappelijke betrokkenheid.

Het CEA-project is een van de 25 door het USDA toegekende subsidies om de belangrijkste uitdagingen van nationaal, regionaal en staatoverschrijdend belang voor de instandhouding van alle componenten van voeding en tuinbouw, met inbegrip van conventionele en biologische voedselteeltsystemen, aan te pakken.

Voor meer informatie:
Ohio State University
www.osu.edu      

Publicatiedatum: