Recordgroei areaal Mastronardi Produce in Canada

Mastronardi Produce heeft in één jaar meer areaal toegevoegd dan ooit tevoren in de 70-jarige geschiedenis van het bedrijf. Alleen al in 2022 heeft Mastronardi haar lokale netwerk uitgebreid met meer dan 140 hectare, waarvan bijna de helft voor teelt met belichting.

Met de toevoeging van de staten Kentucky, Rhode Island en Utah aan de het portfolio met Controlled Environment Agriculture is Mastronardi Produce nu aanwezig in acht staten in de VS.

Dean Taylor, VP Business Development bij Mastronardi Produce. "De omvang van deze groei is ongekend. Mastronardi Produce zet zich absoluut in voor lokale teelt, en deze uitbreidingen zijn daar een duidelijk bewijs van."

Eerder dit jaar werd in Berea, Kentucky, een van grote kas voor slateelt voltooid, met als speerpunt de teelt van Queen of Greens, de volgens de telers 'eerste geschaalde, gewassen en kant-en-klare kassla in de sector.' In het nabijgelegen Richmond is een grote kas van 24 hectare met belichting gebouwd, waardoor de productie van tomatenrassen van het merk Sunset, waaronder het paradepaardje, de Campari-tomaat, sterk toeneemt.

In juni sloot The Utah Greenhouse Company zich aan bij het Mastronardi-netwerk en begon het met de teelt van de populaire Bombs-tomaten van Sunset. Dit gebeurde in een hightech kas die 11 hectare beslaat, waarvan de capaciteit later nog zal verdubbelen. In antwoord op de enorme vraag naar CEA-aardbeien heeft Mastronardi onlangs twee nieuwe aardbeienkassen toegevoegd. Meer dan 40 hectare aan aardbeienkwekerijen met belichting is nu in bedrijf.

Voor meer informatie:
Mastronardi Company 
www.sunsetgrown.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.