AppHarvest druk met teelt en areaaluitbreiding

AppHarvest heeft de kalibratie van zijn 'touchless growing system' voor slasoorten op zijn indoor farm van 6 ha in Berea voltooid. Er worden meer dan 20 soorten sla geteeld. Onlangs was men voor ongeveer 80% klaar met het planten van de locatie AppHarvest Somerset Farm. Dat is een locatie van van 12 ha. Het teeltbedrijf van AppHarvest van 24 ha in Morehead zal naar verwachting halverwege het vierde kwartaal beginnen met de oogst van het derde tomatenseizoen. De AppHarvest Somerset Farm zal naar verwachting voornamelijk aardbeien telen en seizoensgebonden komkommers.


De 6 ha grote AppHarvest Berea Farm

"Met een focus op de kernactiviteiten maakt het AppHarvest team over de hele linie zijn belofte waar om dit jaar de grootste Controlled Environment Agriculture-uitbouw in de geschiedenis van de VS te voltooien," zegt AppHarvest COO Julie Nelson. "We verwachten vanaf het vierde kwartaal de vruchten van ons werk te plukken." 


Een transportband vervoert AppHarvest-sla nadat het autonoom is geoogst op de 6 ha grote AppHarvest Berea farm in Berea

AppHarvest bouwt ook verder aan zijn teeltfaciliteit in Richmond van 24 ha die de capaciteit van het bedrijf om tomaten te telen zal verdubbelen. In combinatie met het bedrijf in Morehead zal de faciliteit in Richmond het bedrijf naar verwachting in staat stellen om ongeveer 1,5 mln tomatenplanten per seizoen te telen die meer dan 10 maanden per jaar continu leveren. De teeltlocatie in Richmond zal naar verwachting voor het einde van 2022 beginnen te leveren. 

Voor meer informatie:
AppHarvest
www.appharvest.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven