Fruit Vandepoel failliet

Tholen - Eerder deze maand is Fruit Vandepoel  door de rechtbank in Brussel failliet verklaard. In een reactie bevestigt Guy Claessens dat Fruit Vandepoel al haar activiteiten heeft moeten stopzetten per 29/08/2022.

"De coronacrisis, verschillende faillissementen van klanten, diefstallen, marktveranderingen, ziekteverzuim en stijgende kosten hebben ervoor gezorgd dat we de juiste marges niet meer konden maken. De verhuizing naar Sint Katelijne Waver zou de nodige besparingen realiseren echter hebben we door een omzetterugval en gigantisch hoge energiekosten deze besparingen niet kunnen realiseren."

"Ondanks de tegenslagen van de afgelopen 2 jaar hebben we lang getracht om met grotere spelers in zee te gaan om onze toekomst te verzekeren echter is er nooit een finaal akkoord gekomen. We hadden vier weken geleden een GRP procedure aangevraagd om een reorganisatieplan op te starten om alles de komende maanden te kunnen stabiliseren, reorganiseren en een nieuw rendabel model op poten te zetten. Onverwacht hebben we 2 weken geleden op maandag moeten vaststellen dat we toch geen continuïteit konden bieden naar onze klanten waardoor een definitieve neerlegging van onze boeken onvermijdelijk was.

"We vinden het echt ontzettend jammer voor al onze klanten, leveranciers en personeel die hierdoor getroffen zijn, we hadden echt gehoopt op een finale doorstart of oplossing", besluit Guy.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven