Boerenbond wil met actie met winkeltassen teler en consument verbinden

Enkele Vlaamse landbouwers hebben woensdagmiddag, in aanwezigheid van voorzitter van Boerenbond Lode Ceyssens, winkeltassen overhandigd aan bezoekers van de Hypermarkt Carrefour in Lier. Met deze actie wil Boerenbond een duidelijk signaal geven aan de consument dat land- en tuinbouw in de regio broodnodig is om betaalbare en kwaliteitsvolle voedselvoorziening te kunnen blijven garanderen.


Foto Nele Kempeneers/Boerenbond 

Met deze lokale actie op woensdagmiddag 7 september in Lier vroegen lokale boeren en tuinders aandacht voor de eigen voedselproductie en de uitdagingen waarmee de Vlaamse land- en tuinbouw vandaag kampt.

Voorzitter Lode Ceyssens hielp de tassen uitdelen en vertelde de klanten over het belang van gezond, lokaal voedsel. "De actie was een groot succes", aldus Boerenbond. "De klanten waren aangenaam verrast en namen de winkeltas dankbaar in ontvangst. Daarbij staken ze de landbouwers ook een hart onder de riem. Ook voor hen is het duidelijk: de boeren zorgen voor ons gezond, veilig en duurzaam voedsel."

De actie van de winkeltassen kadert in de campagne 'Gezond, veilig en duurzaam voedsel, daar zorgen wij voor!' en is een vervolg op de placemats en flyers.


Foto Nele Kempeneers/Boerenbond  

"Elke dag kunnen we genieten van een heerlijk ontbijt, kwaliteitsvolle maaltijd en een lekker dessertje als afsluiter. Eten is een levensnoodzakelijke behoefte. Dankzij onze boeren hebben we in Vlaanderen kraakvers, duurzaam en veilig voedsel van eigen bodem."

Onze boeren en tuinders werken en ondernemen in moeilijke en onzekere toekomst
"Maar wat zo doodnormaal lijkt, vergt heel wat inspanningen van de boeren en tuinders die vandaag in een heel moeilijke en onzekere context moeten werken en ondernemen. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een pak onzekerheid. De prijzen van energie, waarvan we grotendeels afhankelijk zijn van import uit het buitenland, swingen de pan uit."

"Op gebied van voedselproductie zijn we in Vlaanderen voor de meeste, maar niet alle, producten nog zelfvoorzienend met dank onder meer aan onze 3700 boeren uit de provincie Antwerpen. Om deze bevoorrechte positie te kunnen behouden, hebben wij onze voedselproducenten nodig en hebben ze op hun beurt letterlijk en figuurlijk ruimte nodig om te kunnen ondernemen."


Foto Nele Kempeneers/Boerenbond 

Heel wat boeren zijn ontmoedigd door verschillende dossiers
"Toch stellen we vast dat heel wat boeren ontmoedigd worden en zelfs afhaken door verschillende dossiers zoals stikstofakkoord, de nationale en landschapsparken, rechtsonzekerheid, gebrek aan perspectief, een verkokerde aanpak…"

"Ook in andere provincies zullen lokale land- en tuinbouwers winkeltassen aan bezoekers van (buurt)supermarkten overhandigen."

Bron tekst en foto's: Nele Kempeneers/Boerenbond 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven