BBQ-tomaat verpakt als gemaksproduct

In Nederland associëren we barbecueën vooral met de zomer en eten in de buitenlucht. In Noordelijkere streken als Finland zijn ze ook dol op de barbecuesmaak. Barbecueën doen de Finnen vaak in een kota, een blokhut met een ingebouwde BBQ-vuurplaats waar ze ook met minder goed weer kunnen genieten van het buitenleven.

Grillimakkara, gegrilde worstjes, is een populair gerecht. Daarnaast hebben ook tomaten van RedStar hun weg naar de Finse grill gevonden. RedStar ontwikkelde hiervoor een gemaksproduct op basis van hun Romantic tomaten in een aluminium verpakt bakje (zie foto). “Deze tomaten zijn bijzonder geschikt voor verhitting", laat Martijn van Keulen van RedStar weten. "Daarbij hebben we in samenwerking met een chefkok een kruidenmelange samengesteld en dat aangevuld met Italiaanse extra Virgin Olijfolie.”

Het is een product dat al 7 jaar op de markt is en vooral een succes is bij de Finse supermarktketen Kesko. “Maar andere landen doen ook mee met een BBQ-thema. Steeds meer mensen barbecueën ook in de winter, waar het dus heel goed is in te passen. Dit bakje kan overigens ook in de oven.”

Dit artikel verscheen eerder in editie 7/8, 36e jaargang van Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl

 

Voor meer informatie:
RedStar
+31 (0) 17 453 1000
info@redstar.nl 
www.redstar.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven