Shuifa Group:

"Grootschalige moderne glastuinbouwcomplexen zijn gunstig voor de vestiging en de afzet van het merk"

De Chinese Shuifa Group is opgericht in 2009 en heeft een hoofdkantoor in Jinan, Shandong. Het bedrijf is actief in vier grote sectoren: water, tuinbouw, energie en milieubescherming. De heer Zhou Weijian, hoofd van de tuinbouwsector van de Shuifa Group en voorzitter van Shuifa Whole-process Consulting Group, gaat in op wat de tuinbouwtak van het bedrijf doet.

Vanaf de tweede helft van 2022 zal de opbrengst van de Shuifa Group de eerste plaats innemen in de provincie Shandong en de top vijf in China, met meer dan 1 mln ha tuinbouwgrond in omloop in heel China, waar voornamelijk katoen, sorghum, maïs en andere veldgewassen worden verbouwd. De katoenteelt is goed voor ongeveer 1/5 van de totale opbrengst in China; het bedrijf heeft fruitplantages in vele provincies en steden in het hele land, zoals de Shandong Yantai Apple Base, Sichuan Citrus Base en Ningxia Guyuan Pear Tree Base.

In het hele land worden meer dan 10.000 kassen geëxploiteerd, waaronder Nederlandse hightech glazen kassen, plastic kassen, zonne-energiekassen met bakstenen muren en andere soorten kassen. De belangrijkste gewassen zijn tomaten, paprika's, aubergines en komkommers.

De kassen zijn hoofdzakelijk verspreid in Dezhou, Zibo, Heze in Shandong, Wuzhong in Ningxia, Xiji in Guyuan, Kashgar in Xinjian, en andere plaatsen. "Dankzij de tuinbouwfaciliteiten in het hele land kan Shuifa het hele jaar door over een ononderbroken bevoorradingscapaciteit beschikken."

Shandong Dezhou Qingyun Shuifa Aerospace Modern Agriculture Industrial Park is een van de typische voorbeelden. Het kassencomplex zal volgens de planning een oppervlakte van meer dan 300 ha beslaan, en de belangrijkste gewassen zijn tomaten, minirozen in potten en kersen. "De teelt van grote maten tomaten in het park kan oplopen tot 42 kg/m² en de meeste daarvan zijn tomaten uit Nederland. Momenteel hebben 15 rassen in het park een groene certificering, Hong Kong en Macau certificering en GlobalGAP-certificering verkregen. De producten worden voornamelijk verkocht aan eersterangs steden zoals Beijing, Shanghai, Guangzhou en Shenzhen en Hong Kong. Het kassencomplex heeft een goede samenwerking met Dingdong Maicai, Pagoda, Hema Fresh en Yonghui Supermarket."

E-commerce
De ontwikkeling van e-commerce voor AGF in China gaat erg snel en het grootste kenmerk ervan is dat het de meest verse levensmiddelen in de kortste tijd bij de consument kan afleveren. "E-commerce stelt echter zeer strenge eisen aan basisleveranciers. Naast de kwaliteitsgarantie zijn ook de eisen voor de stabiliteit van de output zeer hoog. Dankzij de teeltstrategie van de Shuifa Group in verschillende regio's in China kunnen we het hele jaar door een stabiele bevoorrading realiseren, wat zeer goed aansluit bij de behoeften van de e-commerce van AGF. Bovendien worden er meerdere variëteiten geplant in verschillende kascomplexen van Shuifa en kan slechts één kas de rassen leveren die de e-commerce nodig heeft, wat ook voordelig is."

Dingdong Shopping is een van de populairste shopping apps voor AGF in de grote Chinese steden en heeft een goede reputatie, vervolgt Zhou Weijian. "Om de consumenten beter te bedienen, hebben Shuifa Group en Dingdong samen de Shuifa Dingdong joint venture opgericht, met als doel een hoogwaardig teelt- en afzetsysteem voor groenten en fruit op te bouwen dat het hele land bestrijkt. Shuifa Group is verantwoordelijk voor het leveren van groente- en fruitproducten van hoge kwaliteit en Dingdong is verantwoordelijk voor het brengen van producten naar duizenden huishoudens."

Shuifa Group heeft veel nieuwe tuinbouwprojecten elk jaar en een nieuwe faciliteit in Zibo, Shandong is ook in aanbouw. "We maken allemaal gebruik van Nederlandse Venlokassen met een areaal van meer dan 400.000 m2 en plannen om tomaten en komkommers te telen. Tegelijkertijd bereiden wij ons voor op de verhuizing van ons hoofdkantoor naar Shanghai om beter te kunnen inspelen op de nationale samenwerking en te investeren in de aanleg van een aantal groenten- en fruitkascomplexen. Op dit ogenblik hebben we geen plannen om snijbloemen te telen, maar wanneer de schaal in de toekomst een bepaald niveau bereikt kan dit ook niet worden uitgesloten. Voor bedrijven zijn de bouwkosten en de bedrijfskosten van grote glazen kassen weliswaar hoog, maar de risicobeheersbaarheid is relatief groot, de opbrengst en de schaal zijn groot en de kwaliteit kan worden gegarandeerd, wat zeer bevorderlijk is voor de reputatie en de output. Er is geen tekort aan high-end markten in China en consumenten zijn zich meer en meer bewust van producten die worden geteeld met hoge-precisietechnologie en de acceptatie neemt geleidelijk toe, wat positief is voor de hele sector."

"Het tekort aan technisch personeel is een veelvoorkomend probleem in China. Hoe goed gebruik te maken van faciliteiten en apparatuur is de sleutel. Shuifa Group verkent al lange tijd het terrein van de moderne tuinbouw en heeft een groot aantal professionals opgeleid die van tuinbouw houden en technologie begrijpen. We zijn ook actief om binnenlandse en buitenlandse technische krachten te werven om verdere inspanningen te leveren om het niveau van plantbeheer te verbeteren."

Voor meer informatie:
Shandong Shuifa Group
sfxdnyjt@163.com
www.sdsf.com.cn 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven