Commissionair John Meesters:

"Ik hoop dat The Greenery blijft investeren in het kloksysteem"

Tholen - Als echte commissionair behoort John Meesters tot de laatste der Mohikanen. De liefde voor het kloksysteem zit diep bij de commissionair uit Breda. Dagelijks betrekt hij dan ook het gros van de handel voor zijn klanten via de klok bij The Greenery. Makkelijker wordt het echter niet om aan zijn benodigde handel te komen. "The Greenery veilt steeds minder producten en steeds meer handel vindt via bemiddeling en afspraken hun weg. Gelukkig kan ik mijn klanten op sommige momenten van gewenst product voorzien. Dat lukt niet dagelijks voor elk product omdat het aanbod erg onregelmatig is. Maar op sommige dagen kunnen de klanten/kopers wel profiteren van een mooi, groot aanbod, bijvoorbeeld met aardbeien. Ik hoop dat The Greenery blijft investeren in het kloksysteem. België en ZON in Venlo doen dat toch ook, een teken dat de klok nog steeds van groot nut kan zijn!"  

Voor John is het geen optie om zijn commissionairswerk uit te breiden naar andere veilingen. "Daar hebben mijn klanten al andere commissionairs aan het werk, daar wil ik niet tussen gaan zitten. Het voordeel dat er bij The Greenery nauwelijks meer commissionairs actief zijn, is dat ze je hier wel weten te vinden en dan komt er af en toe nog weleens een klantje aanwaaien", vertelt John. Zijn klantenkring bestaat uit enkele grote groothandels en exporteurs en wat grotere markthandelaren. Naast de inkoop is ook zijn informatieve functie voor de klanten van waarde, merkt de commissionair. "Ik heb dagelijks heel wat bedrijven aan de lijn en dan weet je toch vaak tijdig of de markt gaat stijgen of zakken. Klanten gebruiken mijn prijs- en marktinformatie dan ook als een soort ijkpunt."

Het warme weer heeft momenteel veel invloed op de handel. "Zo zijn er wat zettingen van paprika's weggevallen, waardoor er in één keer weinig paprika's op de markt zijn. De markt was lang slecht, maar nu liggen de prijzen boven de 2 euro en is er nauwelijks aanbod. Komkommers waren lange tijd duur, maar zakken nu iets in prijs, maar die afzet is in de warme periode goed doorgelopen. Ook op de vollegrondsgroenten heeft de droogte zijn weerslag. Verschillende producten zijn goed aan de prijs. Ook het zachtfruitaanbod is een stuk lager dan andere jaren", vertelt John.

Voor meer informatie:
John Meesters
Meesters AGF
Mob: + 31 (0)6 53 67 42 61
john@meesters-agf.nl  
www.meesters-agf.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven