Nieuwe IoT-compatibele krat kan informatie over locatie en temperatuur verzenden

Het Israelische Plasgad komt op de markt met een dat volgens de makers volledig compatibel is met Internet of Things (IoT)-systemen: hij verzendt informatie over zijn locatie, temperatuur en werkmodus. In de nabije toekomst worden de kratten nog slimmer en zullen ze een nog breder scala aan omgevingsparameters, zoals vochtigheid, kunnen communiceren."De krat is IoT-compatibel en kan worden uitgerust met verschillende volgopties. Tegelijkertijd is de krat 100% compatibel met het bestaande assortiment van PRC-kratten. Dat maakt de nieuwe PFV618 een van de allerbeste klapkratten ter wereld", zegt Iftah Poran, vicevoorzitter R&D van Plasgad. "IoT stelt bedrijven in staat hun logistieke ketens te controleren en te analyseren, wat zorgt voor grotere efficiëntie, een langere tijd tot de kratten worden afgeschreven en aanzienlijke geldbesparingen", 

De PG-klapkrattenserie, die in 2017 de WPO-prijs won, is volgens Plasgad alleen maar beter geworden. De nieuwe PFV618 PRO klapkrat is een multiterreinkrat die compatibel is met alle soorten geautomatiseerde systemen: van ontstapelaars en stapelaars tot tunnelwassers en alle soorten transportbanden.

Het nieuwe model heeft een verbeterde en nieuw ontworpen omtrekbasis waardoor de krat probleemloos langs rollen en transportbanden kan bewegen. Het binnenoppervlak van de krat is glad en goed geventileerd, wat de versheid en de kwaliteit van de producten beschermt.

Om aan de strenge eisen van telers, verwerkers en retailers te voldoen, heeft het ontwikkelingsteam een versterkt basisontwerp en een groter laadvermogen bedacht dankzij een lichte verhoging van het vouwprofiel tot 29 mm. Het 600x400x177 mm grote PFV618 PRO-model kan tot 36 liter of 22 kilo per krat aan.

"Het ontwikkelingsproces voor deze nieuwe krat omvatte ook bezoeken ter plaatse aan potentiële klanten om hun logistieke processen en specifieke behoeften te begrijpen. Met de PFV618 PRO was het bijvoorbeeld essentieel om een oplossing te ontwikkelen die compatibel zou zijn met het bestaande krattenassortiment. Eens de eisen duidelijk waren, werden de 3D-modellen van de kratten ontwikkeld, gevolgd door een digitale analyse. Pas toen waren we klaar om de matrijs te bestellen", legt Poran uit.

Net als de PG-serie heeft dit nieuwe model ergonomische handgrepen aan alle vier de zijden en beschikt het over een gepatenteerde actief vouwsysteem dat het hanteren vergemakkelijkt en verwondingen voorkomt. Veiligheid bij het stapelen is een ander belangrijk voordeel van alle Plasgad klapkratten dankzij een veiligheidsperimeter langs het gehele bovenoppervlak. Dankzij deze functie kunnen de kratten op elkaar worden gestapeld en aan elkaar worden vergrendeld, waardoor een solide, stevige structuur ontstaat. De PFV618 PRO krat voldoet aan alle hygiënenormen, sanitaire eisen en voedselcertificaten. 

Dankzij de goede stapelbaarheid verbetert de PFV618 de efficiëntie van de opslag en de terugreis, wat resulteert in een kostenbesparing van 30% en nog grotere besparing in milieutermen. De kratten zijn ontworpen om in gesloten logistieke kringlopen ingezet te worden met een grote omloopfrequentie, gevolgd door recycling aan het einde van hun levensduur.

De landen met het meest directe potentieel voor het gebruik van de nieuwe Plasgad PFV618 kratten zijn volgens de producent Spanje, Frankrijk, Marokko, Nederland, Duitsland, Italië, Griekenland, het VK, Oostenrijk en Portugal.

Voor meer informatie:
Naama Konin
Plasgad
Tel: +972 4-6939361 (Israël)
naamak@plasgad.com 
www.plasgad.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven