Portugese startup die AI toepast in zachtfruitteelt wint Green Disruption Summit 2022

Op 12 juli werd in Braga (Portugal) de Green Disruption Summit gehouden, een groot Europees evenement voor nieuwe technologieën met het oog op een groene revolutie.

Deze open innovatieruimte, gepromoot door de European Foundation and Innovation (INTEC) en kaderend binnen het Hub Iberia Agrotech-project (HIBA) – een samenwerking tussen Spanje en Portugal –, heeft tot doel baanbrekende oplossingen te presenteren voor het behoud van de planeet en de strijd tegen de klimaatverandering, in het bijzonder met betrekking tot de impact van de land- en tuinbouw.

Op het eind van de dag stelden de uitverkorenen onder de startups die zich hadden ingeschreven voor de call for startups hun elevator pitch voor. De winnaar, gekozen door een internationale jury, was Viridius Technology, een Portugese startup op het gebied van technologie en kunstmatige intelligentie voor de zachtfruitteelt en de kasteelt.

Onder de andere geselecteerde startups was ook het Spaanse Gloop dat eetbaar en duurzaam bestek ontwikkelt. Dit bedrijf mag rechtstreeks naar de finale van de elevator pitch startup-wedstrijd op de Smart Agrifood Summit in Malaga op 29 en 30 september.

De internationale jury verklaarde dat alle geselecteerde startups op "een buitengewoon niveau zaten wat betreft de zogenaamde groene economie en de strijd tegen klimaatverandering".

Bron: interempresas.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven