Retailers onderzocht op kartelvorming

Het Duitse online-afhaalbedrijf Delivery Hero en zijn Spaanse bedrijf Glovo hebben onverwacht bezoek gehad van antitrusttoezichthouders van de Europese Unie, aldus de bedrijven, waardoor ze het risico lopen op hoge boetes. De Europese Commissie zei eerder dat er invallen waren gedaan bij online bezorgers van levensmiddelen in twee EU-landen, omdat zij mogelijk deel uitmaakten van een kartel, maar noemde niet de namen van de betrokken bedrijven of de landen.
Bron: reuters.com 

Duitsland: Metro verhoogt vooruitzichten voor volledig jaar na 'beter dan verwacht' derde kwartaal
Metro heeft zijn vooruitzichten voor de omzet en EBITDA voor het boekjaar 2021/22 verhoogd, na wat het een 'beter dan verwachte' derde kwartaalprestatie noemde. De groothandel- en cash & carry-groep zei dat de omzet in het derde kwartaal werd aangedreven door de stijgende inflatie, een 'sterk' momentum in zijn HoReCa-activiteiten en positieve effecten van zijn sCore-groeistrategie. Metro verwacht nu een omzetgroei van 17% tot 22% ten opzichte van vorig jaar, terwijl het eerder nog 9% tot 15% voorspelde.
Bron: esmmagazine.com 

Amazon onderzocht door Britse antitrustwaakhond over zijn praktijken
De Britse mededingingsautoriteit (Competition and Markets Authority) verklaarde dat ze een onderzoek instelt naar de praktijken van Amazon met verkopers op zijn binnenlandse platform die "concurrentievervalsend kunnen zijn en kunnen resulteren in een slechtere deal voor klanten". Amazon zei dat het tijdens het onderzoek "nauw zal samenwerken" met de CMA. De CMA onderzoekt drie gebieden waaronder de manier waarop Amazon gegevens van verkopers van derden verzamelt en gebruikt en of dit Amazon een oneerlijk voordeel oplevert bij de beslissingen die het met zijn retailactiviteiten neemt.
Bron: cnbc.com 

Duitse antitrustwaakhond onderwerpt Amazon aan strengere toezichtregels
De Duitse antitrustwaakhond heeft gezegd dat de positie van de Amerikaanse e-commercegigant Amazon van uitzonderlijk, marktoverschrijdend belang is voor de concurrentie, een classificatie die de autoriteit in staat stelt om eventueel concurrentieverstorend gedrag in een eerder stadium te verbieden.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven