Eerste gezamenlijke jaarverslag Vlaamse Praktijkcentra Plant uitgebracht

De twaalf Praktijkcentra Plant in Vlaanderen hebben een eerste gezamenlijk jaarverslag samengesteld. Daarin is er ook aandacht voor de sierteelt. Het jaarverslag toont dan ook een beknopte selectie uit de meer dan 800 onderzoeksthema’s en projecten die met publieke financiering uitgevoerd worden. 

Het samenwerkingsverband van de twaalf Praktijkcentra Plant is geformaliseerd op 7 december 2020 en werd begin 2021 erkend door de Vlaamse Regering. De praktijkcentra coveren het toegepast onderzoek in de akkerbouw, de fruitteelt, de groententeelt en de sierteelt. De praktijkcentra zijn gespecialiseerd in specifieke teelten of -sectoren, maar door hun spreiding over Vlaanderen, zijn zij ook het eerste aanspreekpunt voor vele boeren en telers.

Het eerste gezamenlijk jaarverslag geeft een overzichtelijke indruk van het onderzoek en de demonstraties binnen de 11 beleidsthema’s die door de Vlaamse regering voor de huidige legislatuur werden naar voor geschoven: klimaatadaptatie en -mitigatie, voeding en gezondheid, bodemzorg en plantenvoeding, circulaire economie en duurzaam grondstoffenbeheer, innovatieve teelten en ketenontwikkeling, data en digitalisatie, smart farming, waterefficiëntie, biologische en geïntegreerde gewasbescherming.

Bekijk hier het jaarverslag. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven