Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe ondersoort perzikluis uitdaging om te bestrijden

Afgelopen najaar kwamen uit verschillende delen van Nederland berichten over grote bladluisproblemen. Chemische correcties in de conventionele paprikateelt hadden niet het gewenste effect op de luizen. Pas recent is bekend geworden dat er een nieuwe mutant van de 'gewone' perzikluis in de kassen aanwezig is. De mutant is inderdaad minder gevoelig voor chemie, zo deelt teeltspecialist Marvin Koot van Biobest in een teeltupdate paprika. De nieuwe ondersoort is in staat zich sneller te verspreiden door snelle ontwikkeling van gevleugelde individuen.

Het is in bepaalde mate mogelijk de luis biologisch te bestrijden, lees af te remmen, schrijft de teeltspecialist. Daarvoor kan het pakket biologische bladluisbestrijders van Biobest ingezet worden. "In de praktijk blijkt echter dat er op termijn altijd een chemische correctie nodig is om de bladluis op een acceptabel niveau te houden. Bladluis op een biologische manier bestrijden zonder goede correctiemiddelen is onhaalbaar, zeker nu we te maken hebben met deze nieuwe variant perzikluis."
 
"Het is van uiterste noodzaak om naast de beschikbare correctiemogelijkheden gebruik te maken van het brede pakket biologische bestrijders," vervolgt Marvin. "Denk hieraan aan de verschillende sluipwespen, de galmug, de verschillende zweef- en gaasvliegen, en de lieveheersbeestjes." Hij wijst erop dat de Biobestadviseurs telers kunnen ondersteunen in de juiste keuze van inzet van deze bestrijders.

In de update gaat de teeltspecialist verder ook in op trips, goed onder controle gehouden door roofmijt en roofwants, en spint. Hier ziet men dat de ene soort roofmijt meer doet dan de andere soort. In geval van nood kan ook galmug ingezet worden. Details hierover in de hele update hier

Voor meer informatie:
Biobest Group
info@biobestgroup.com
www.biobestgroup.com

Publicatiedatum: