CBL: "Blokkades distributiecentra zijn onacceptabel"

Wederom volop protesten van boeren deze ochtend. Media meldden al vroeg in de ochtend dat trekkers actief zijn rond distributiecentra van supermarktketens: bij Jumbo in Veghel (Noord-Brabant), Beilen (Drenthe), Woerden en Nieuwegein (Utrecht), ALDI in Drachten, Lidl in Heerenveen en bij AH in Zwolle zijn blokkades gemeld.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de brancheorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, roept protesterende boeren op per direct de blokkades van distributiecentra op te heffen. "Deze blokkades zijn onacceptabel."

Archieffoto boerenprotest op snelweg A12, foto Menno Van Der Haven, Dreamstime.com

Het CBL riep de overheid en boeren eerder al om in gesprek te gaan en het conflict op te lossen. De boeren hebben een conflict met de overheid over stikstof, de leden van het CBL staan hier buiten. Blokkades van distributiecentra duperen de burgers van Nederland.

Supermarkten doen er alles aan de winkels bevoorraad te houden. Maar wanneer dergelijke blokkades langer aanhouden, kan dit echter betekenen dat de dagelijkse boodschappen niet meer gedaan kunnen worden. Naast de belemmering van de bevoorrading van winkels, kunnen ook leveranciers het voedsel niet aanleveren. Vooral dagverse producten moeten hier mogelijk door vernietigd worden. Dit levert bovendien onnodige voedselverspilling op. Distributiecentra kunnen naast supermarkten ook ziekenhuizen, zorgcentra en andere vitale dienstverlening beleveren. Daarbij komt nog dat blokkades de bedrijven miljoenen euro’s aan schade opleveren. 

Het CBL doet een dringend beroep op justitie en politie om stevig in te grijpen en blokkades op te heffen. Het CBL beraadt zich ondertussen op vervolgstappen.

Bron: CBL


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven