Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uit de oude doos: Agrico verwacht veel van nieuw ras Agria

Waarschijnlijk dit jaar (1986) nog zal de Nederlandse rassenlijst een nieuwe naam bevatten. Het is het ras Agria dat de laatste 5 jaar is ontwikkeld door Agrico Holland te Emmeloord. "Er is al veel vraag naar Agria zowel in binnen- als buitenland. We beschouwen Agria als ons nieuwste paradepaardje", zegt de heer A. Brunsting, managing director van Agrico. Agrico verzorgt sinds 1973 voor meer dan 1500 aangesloten leden-telers van aardappelen en uien de afzet van pootaardappelen, consumptieaardappelen en uien. Het hoofdkantoor van de coöperatieve vereniging - in 1973 ontstaan door fusie van een drietal coöperatieve afzetorganisaties in Groningen, Drenthe en de Zuiderzeepolders -  is in Emmeloord gevestigd.

Kijkje in één van de proefkassen van Agrico

Door weging en onderdompeling in water wordt de hoeveelheid vaste stof in pootaardappelen vastgesteld.

Over de afzetmogelijkheden van de pootaardappeloogst 1986 is de heer Brunsting zeker niet pessimistisch gestemd. Hij verwacht voor Agrico een omzet van tussen de 100 en 125 miljoen gulden. "Niettemin zullen we er rekening mee moeten houden dat de financiële mogelijkheden duidelijk onder druk zullen komen te staan van het olieprijseffect en de uitermate sterke positie van de Nederlandse gulden." 

Het lezen van pootaardappelen moet zorgvuldig gebeuren

Monsters bestemd voor het R.I.V.R.O. te Wageningen (Rijksinstituut voor Rassenonderzoek)

Bron: Primeur 14 - Jaargang 1 - 31 oktober 1986

Publicatiedatum: