40 partners voor Tomatoworld

Met de toetreding van Valto biocontrol als partner van Tomatoworld staat de teller op 40 partners. Op 24 juni 2022 tekende Thorben Looije, directeur van Valto in bijzijn van Miranda van den Ende van Tomatoworld het 40e partnercontract met Tomatoworld, waar bezoekers een indruk krijgen van de grote waarde van de Nederlandse glastuinbouw.

Miranda van den Ende (Directeur Tomatoworld) en Thorben Looije (CEO Valto biocontrol) schudden elkaar de hand

“Wij laten bij Tomatoworld zien hoe onze kennis en innovaties kunnen bijdragen aan oplossingen voor het wereldwijde wereldvoedselvraagstuk,” zegt Miranda van den Ende, “en partners zijn daarbij heel belangrijk voor ons. Niet alleen voor een financiële ondersteuning maar ook omdat zij hun kennis en de nieuwste ontwikkelingen met onze binnen- en buitenlandse bezoekers willen delen.”

Voor Valto biocontrol was het een logische keuze, volgens directeur Thorben Looije. Het bedrijf helpt telers op een natuurlijke manier hun gewassen te beschermen tegen plantenvirussen, zoals het zeer schadelijke pepinomozaïekvirus in de tomatenteelt. Ook de planten van Tomatoworld worden beschermd met de biologische middelen van Valto. “Wij delen onze kennis over natuurlijke gewasbescherming graag,” zegt Looije, “en hoe kan dat beter dan in een informatie- en educatiecentrum over de glastuinbouw.”  

Bij Tomatoworld worden 40 verschillende tomatenrassen geteeld volgens de duurzame Nederlandse productiemethode. In de high tech demonstratiekas wordt de teelt aangestuurd door een geavanceerde apparatuur. Om de gewasgezondheid en productie te optimaliseren wordt 24/7 data verzameld via de klimaatcomputer, sensoren en camera's. Bijna 10.000 bezoekers komen jaarlijks een kijkje nemen bij Tomatoworld en de verschillende rassen proeven. Rondleidingen bij Tomatoworld zijn te boeken via de website van Tomatoworld.

Voor meer informatie:
Tomatoworld
www.tomatoworld.nlThorben Looije
Valto

thorben@valto.nl 
www.valto.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven