Tomatenoogstrobot wint robotwedstrijd

De vakjury van GreenTech heeft de GRoW tomatenoogstrobot van Ridder en MetoMotion vorige week tot winnaar van de Robot Challenge benoemd. Het robotplatform heeft volgens de jury een grote impact op de tuinbouwsector en heeft een grote kans van slagen om succesvol geïmplementeerd te worden in de markt. 

GRoW is afgelopen week officieel aan de sector gerepresenteerd tijdens de GreenTech vakbeurs in de RAI in Amsterdam. Het robotplatform is ontwikkeld om oogstkosten te verlagen, de kwaliteit van het plukken te verhogen en minder afhankelijk te worden van beschikbare arbeidskrachten. Het is de eerste tweearmige robot die trostomaten kan oogsten en daarnaast ook de handling van de oogst in kratten automatiseert.

“We zijn verheugd met de winst van de Robot Challenge en het oordeel van de vakjury. Het is een belangrijke erkenning voor deze betekenisvolle innovatie”, zegt Joep van den Bosch, Chief Innovation Officer bij Ridder.

“De robots van de GreenTech Robot Challenge spelen een belangrijke rol in het succesvol opschalen van duurzame voedselproductie wereldwijd. Het is goed om te zien dat er veel ontwikkeling plaatsvindt en we zijn trots op de erkenning van ons werk”, aldus Adi Nir, CEO bij MetoMotion.

Tijs Kierkels en Erik Pekkeriet (jury) reiken de GreenTech Robot Challenge Award uit aan Joep van den Bosch (CIO Ridder) en Itamar Zisling (Pilot Manager MetoMotion)

GRoW zet in op 80% besparing van plukarbeid in de kas. Momenteel is de robot aan het werk bij twee grote Nederlandse tomatentelers.

Voor meer informatie:
Ridder
info@ridder.com 
www.ridder.com/grow 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven