Continental introduceert productlijn voor tuinbouw

Continental en Octiva gaan samenwerken bij de ontwikkeling van autonome mobiele robotoplossingen voor tuinbouwtoepassingen. Deze zullen deel gaan uitmaken van Continental's tweede productlijn, 'Agriculture', in de markt van autonome mobiele robots. In de week van GreenTech werd dit bekend.

Octiva is ontstaan uit de samenvoeging van Priva's robotoplossingen en Octinion's tuinbouwrobotica en richt zich op geïntegreerde tuinbouwrobotica-oplossingen. Door hun krachten te bundelen zijn de partners ervan overtuigd een autonome en betrouwbare oplossing te ontwikkelen die de toekomst van de tuinbouw vorm zal geven.


Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst (van links naar rechts): Pavel Prouza (Head of Controlling, Hydraulic Brake Systems, Continental), Pierre Pomper (Head of Autonomous Mobile Robots, Continental), Meiny Prins (CEO Priva) en Tom Coen (CEO Octiva).

"Door de competentie van Continental op het gebied van veilige en autonome mobiliteit aan onze toepassingen toe te voegen, kunnen we onze klanten nieuwe functies aanbieden en zo extra voordelen voor hen creëren. Bovendien stelt het ons in staat om een focus gedreven strategie te implementeren die zal leiden tot een snellere markttoegang," zegt Tom Coen, CEO van Octiva.

Pierre Pomper van Autonomous Mobile Robots bij Continental: "Met deze samenwerking zetten we de volgende stap in onze groeistrategie voor AMR's. Door ons op deze nieuwe markt te begeven, kunnen we onze AMR-oplossingen die we wereldwijd aan klanten aanbieden, verder verbeteren. We staan open voor verdere samenwerking met andere sterke partners om ons autonome platform aan diverse markten naast de intralogistiek en tuinbouw aan te bieden."

Samenwerking om processen in kassen te automatiseren en te verbeteren
In de toekomst zal Octiva zich richten op het ontwikkelen van marktspecifieke toepassingen die het mogelijk maken om vervelend en repeterend werk in kassen te automatiseren, zoals het knippen van bladeren of het monitoren van de gewassen waarvoor het moeilijk is om voldoende arbeiders te vinden als gevolg van een tekort aan arbeidskrachten.

Door de krachten te bundelen met Continental versnelt Octiva de ontwikkeling en industrialisatie, waardoor het referentieplatform voor kasautomatisering ontstaat. Voor Continental is de samenwerking de volgende stap in de groeistrategie van het bedrijf voor autonome mobiele robots. "Onze samenwerking met Continental, een sterke partner en marktleider, stelt ons in staat om een sterke productlijn op te zetten met het duidelijke doel om marktleider te worden voor autonome tuinbouwrobotoplossingen," zegt Meiny Prins, CEO van Priva.

Continental zal het bewegingsplatform leveren waarmee deze toepassingen autonoom en veilig kunnen bewegen in kassen. "De marktexpertise van Octiva stelt ons in staat om deze substantiële groeimarkt te betreden en precies het juiste platform voor deze markt te ontwikkelen," zegt Andreas Mandl van Continental. Markttoetreding is gepland voor het jaar 2024.
 
Voor meer informatie:
Continental
www.continental.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven