"Desinfectiemiddel op basis van benzoëzuur bestrijdt talrijke ziekteverwekkers"

Benzoëzuur komt in geringe mate voor in zachtfruit en draagt bij aan de bestrijding van gevaarlijke ziekteverwekkers. In de strijd tegen plantenziektes ontwikkelt Menno Chemie al veertig jaar innovatieve producten met benzoëzuur. Onlangs heeft het Duitse bedrijf haar nieuwe desinfectiemiddel A-QUASAN succesvol in Spanje op de markt gebracht voor alle sectoren die zich bezighouden met de verwerking van verse producten, zoals bijvoorbeeld voedselverwerkende en -producerende bedrijven, voor magazijnen, koelhuizen en kassen, maar ook voor de desinfectie van drinkwatersystemen in Spanje.

A-QUASAN is volgens Christian Eidam, sales manager van het bedrijf, 'een zeer efficiënt desinfectiemiddel', omdat het zelfs bij kleine hoeveelheden zeer effectief is tegen een breed spectrum van ziekteverwekkers. "Vanwege de hoge biologische afbreekbaarheid van benzoëzuur laat het middel bovendien geen relevante residuen achter. Ondanks de geringe hoeveelheid benzoëzuur in ons product blijft de werking ervan tot wel 16 uur uiterst stabiel, wat uiteindelijk van cruciaal belang is bij de bestrijding van ziekteverwekkers zoals listeria."


Torsten Scherweit & Christian Eidam op de expoSE 2021

Het dienstenpakket van Menno Chemie wordt gecompleteerd door gespecialiseerde en innovatieve reinigingsproducten voor de levensmiddelensector, in het bijzonder groenten en fruit. Christian: "Nieuw op dit gebied is de productlijn FADEX® H+, een sterk geconcentreerd reinigingsmiddel voor de verwijdering van plantensap, sapsuiker, was en nog veel meer. Net als A-QUASAN laat FADEX H+ bij juist gebruik geen residuen achter op het behandelde oppervlak, of het nu gaat om kunststof, metaal of beton. En dankzij de toelating door het Onderzoeksinstituut voor Biologische Landbouw (FiBL) is het middel ook geschikt voor gebruik in de biologische sector."

De afgelopen dagen stond Menno Chemie op GreenTech in Amsterdam.

Voor meer informatie:
Christian Eidam 
Menno Chemie GmbH & Co KG.
Langer Kamp 104
D-22850 Norderstedt, Duitsland
Tel: +49 40 529 06 670
info@menno.de
www.menno.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven