Eerste planten Nederlands wietexperiment geplant

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ernst Kuipers heeft op zijn sociale media bekendgemaakt dat de eerste planten die deel uitmaken van het Nederlandse wietexperiment officieel zijn geplant.

Vorige week plantte een van de Nederlandse telers van het door de overheid gereguleerde experiment de eerste cannabisplanten voor recreationeel gebruik. In de nabije toekomst zullen meer telers met hun teelt beginnen, waarmee het vier jaar durende experiment officieel van start gaat. De start van het experiment is meermaals al uitgesteld.

Momenteel is het illegaal om cannabis te telen of te leveren in Nederland, terwijl de verkoop wordt gedoogd. De overheid gebruikt dit experiment om de mogelijke voordelen van een legale en gereguleerde markt te bepalen. Doel van het experiment is dat telers coffeeshops voorzien van gecontroleerde cannabis van hoge kwaliteit en dat wordt gekeken naar de effecten van legalisering op criminaliteit, volksgezondheid en preventie.

Het experiment omvat in totaal tien telers in tien gemeenten. Aan het eind van 2024 zal de regering op basis van de ontwikkelingen van het experiment beslissen hoe verder te gaan.

Bron: Instagram @ernstkuipers


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven