Grote investering in Mucci Farms

Communicatiebedrijf Cox Enterprises doet een 'grote strategische investering' in Mucci Farms, een Canadese kasteler met ruim 60 jaar ervaring die op een areaal van duizenden hectare groenten en fruit onder glas teelt.

Cox gaat de samenwerking met Mucci Farms aan om de teelt op te schalen en zo nog beter tegemoet te komen aan de groeiende consumentenvraag. Het strategische partnerschap luidt de volgende fase van Cox' plan voor de ontwikkeling van een miljoenen Controlled Enviroment Agriculture-onderneming in, waarmee het bedrijf zich zal positioneren als één van de grootste leveranciers van duurzaam geteelde AGF in Noord-Amerika. 

Duurzame land- en tuinbouw
Deze transactie is een voortzetting van de vele miljoenen die Cox sinds 2007 investeerde in duurzame technologieën. Met Mucci Farms breidt Cox haar CEA-activiteiten uit met een groter aanbod aan duurzaam geteelde AGF met een beter geografisch bereik. 

"Mucci Farms combineert de expertise van vele generaties telers met technologische innovaties voor het telen van premium groenten en fruit die geweldig smaken," zegt Steve Bradley, vicedirecteur Cleantech bij Cox. "Het is de ideale aanvulling op onze groeiende aanwezigheid in de duurzame land- en tuinbouwsector. We kijken uit om samen met het team van Mucci Farms de sector te transformeren."

Mucci Farms, waarvan het hoofdkwartier is gevestigd in Ontario (Canada), levert verse groenten en fruit aan grote retailers in Canada en de Verenigde Staten. De marktleider heeft kassen in beide landen en beschikt over een werknemersbestand van ruim 2.000 mensen. Door jaarlijks te investeren in baanbrekende technologie legt Mucci Farms grote nadruk op automatisering en robotisering om de efficiëntie in de sector te verhogen, van het zaaien tot aan het winkelschap.  

Het bedrijf streeft naar verduurzaming en innovatie in alle aspecten van haar processen. Dit blijkt onder meer uit awardwinnende, duurzame verpakkingsoplossingen, een programma voor het hergebruik van water, geïntegreerde gewasbescherming en het grootste belichtingsprogramma in de Canadese CEA-sector. 

"Het is een eer om te zien wat we als organisatie die ooit begon als klein familiebedrijf hebben weten te bereiken," laten Bert Mucci, Danny Mucci, Gianni Mucci en Joe Spano in een gezamenlijke verklaring weten. "Decennialang maakte Mucci Farms een sterke groei door, waarmee zij een voortrekkersrol vervulde binnen de CEA-sector. De kern van onze organisatie is diep verankerd in onze familiewaarden. We willen onze klanten hoogwaardige producten en een uitmuntende verticaal geïntegreerde dienstverlening bieden, van het zaaien tot aan de retail. We kunnen niet wachten om onze reis voort te zetten met Cox Enterprises, dat onze waarden en visie deelt en ons zal helpen nog meer regio's van verse AGF te voorzien."

Voor meer informatie:
Cox Enterprises
www.coxinc.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven