BayWa verkoopt kas in woestijn aan Pure Harvest Smart Farms

Het Duitse BayWa stapt uit het glastuinbouwproject Al Dahra BayWa in Al Ain. De Duitsers hadden een meerderheidsbelang in het project. De kas is verkocht aan Pure Harvest Smart Farms. Zij gaan het 12 hectare tellende project exploiteren en nemen het meerderheidsbelang in de joint venture met Al Dahra Group over. 

"We hebben in Al Ain met succes een bedrijfsmodel getest en geïmplementeerd dat bestaat uit de bouw, exploitatie en verkoop van innovatieve kassen. Ik wil onze lokale joint venture partner, Al Dahra Holding, bedanken voor de vertrouwensvolle samenwerking," zegt prof. Klaus Josef Lutz, voorzitter van de Raad van Bestuur van BayWa AG. "Met de doorverkoop die nu heeft plaatsgevonden ronden we ons proefproject in Al Ain af. De unieke knowhow die ons team ter plaatse heeft opgedaan, geeft ons een belangrijke kennisvoorsprong, die we ook in toekomstige internationale samenwerkingen zullen gebruiken en inbrengen."


Blik in de kas in Al Ain

Pure Harvest Smart Farms koopt de kas. "We hebben altijd bewondering gehad voor de schaal en het immense marktpotentieel van het Al Dahra BayWa-project, evenals het collectieve wereldwijde bereik van BayWa op het gebied van voeding, energie en bouwmaterialen," zegt Sky Kurtz, oprichter en CEO van Pure Harvest Smart Farms. Het bedrijf, met hoofdkantoor in de VAE, is gespecialiseerd in de jaarrond duurzame teelt van groenten en fruit. De investering verdubbelt de lokale teeltcapaciteit tot 22 hectare.

Vroeg
"Ons project was een vroege, belangrijke bijdrage aan de doelstellingen van de VAE op het gebied van voedselzekerheid en duurzaamheid en een prachtig partnerschap tussen BayWa en Al Dahra," zegt Georg Czerny van Al Dahra BayWa. "We zijn trots op wat we samen hebben bereikt en zijn blij dat we deze hoogtechnologische faciliteit nu kunnen overdragen aan een gespecialiseerde operator, in lijn met onze projectontwikkelingsstrategie, die we als BayWa ook nastreven op het vlak van hernieuwbare energiebronnen."

BayWa zegt ''op vele gebieden' te blijven samenwerken met zowel Pure Harvest als Al Dahra om dichter bij het 'gemeenschappelijke doel van een duurzaam wereldwijd voedselvoorzieningssysteem' te komen. Zo is er volgens Czerny samenwerking denkbaar bij de inkoop van bouwmaterialen, voedselvoorzieningsketens en investeringen in hernieuwbare energie voor de milieuduurzame exploitatie van verdere klimaatkassen.

In maart 2017 hadden BayWa en Al Dahra Holding de joint venture Al Dahra BayWa opgericht. De gezamenlijke intentie was om in Al Ain op een efficiënte en grondstofvriendelijke manier hoogwaardige groenten te telen en deze exclusief op de levensmiddelenmarkten in de VAE af te zetten. Het project van BayWa stond daarmee van meet af aan ook symbool voor het regeringsbeleid in de VAE: het land streeft naar een hogere mate van zelfvoorziening om minder afhankelijk te worden van voedselimporten. In de Global Food Security Index, die de voedselzekerheid volgt, streven de VAE ernaar om in 2051 de best presterende te zijn.

Voor meer informatie:
Baywa
www.baywa.com  Pure Harvest Farms
www.pureharvest.ae  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven