Israëlische coöperatie investeert 2,8 mln euro in algenteeltbedrijf

De Israëlische Granot Cooperative Association investeert omgerekend 2,8 miljoen euro in BarAlgae, een algenkweekbedrijf dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie. Het gaat om een kwekerij uit Kibboets Gan Shmuel. Granot Cooperative Association is een inkooporganisatie van de kibboetsbeweging in Israël.

De algenkwekerij is onder meer gespecialiseerd in het kweken van microalgen voor gebruik als voedsel voor zeedieren, zoals garnalenkwekerijen, cosmetica, het verrijken van crèmes met anti-verouderingsstoffen, en levensmiddelenadditieven, zoals een leverancier van omega 3, kleurstoffen voor levensmiddelen, en smaakstoffen voor levensmiddelen.

De overname maakt deel uit van het besluit van Granot om zijn activiteiten uit te breiden en zich op het gebied van de toekomstige landbouw te begeven door middel van investeringen op het gebied van agrotech. Granot is bezig met de oprichting van een investeringsfonds op dit gebied in samenwerking met andere bedrijven in Israël en daarbuiten, waarvoor het een bedrag van 140 miljoen euro heeft gereserveerd. Agronomische technologieën zullen een nieuwe specialisatie worden voor Granot dat zich tot dusver concentreerde op dierlijke verwerking, avocado's, energie en holdings.

BarAlgue's algen worden gekweekt in water op een teeltbedrijf dat een jaar geleden is opgericht in Kibbutz Gan Shmuel, met behulp van geavanceerde technologie die kunstmatige intelligentie omvat. BarAlgue ji is een dochteronderneming van TransAlgue uit het Rehovot Science Park, opgericht in 2009 door de ondernemer en CEO Maor Sasson. Het heeft tot nu toe een investering van 30,8 miljoen euro ontvangen.

Bron: www.ynet.co.il


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven