BFG Supply neemt Green-tek over

Het Amerikaanse BFG Supply heeft Green-tek overgenomen, een leverancier en fabrikant van kascomponenten. De overname van GT betekent een aanzienlijke uitbreiding van het kassenaanbod en de productselectie van BFG, waardoor het serviceniveau naar klanten in de tuinbouwmarkt verder zal verbeteren, zo stelt het bedrijf. 

20 opslagstations
Het gecombineerde bedrijf exploiteert 20 opslagstations verspreid over de VS en Canada, met een totaal van meer dan 120.773 m2.  

"Green-tek is een groot bedrijf in de glastuinbouwmarkt en BFG is trots om samen te werken met Paul Jacobson en het hele team van GT. Beide bedrijven delen een sterke toewijding aan de tuinbouwsector en de combinatie zal ons in staat stellen om klanten beter van dienst te zijn door een verbeterd productaanbod en een efficiëntere toeleveringsketen," aldus Dave Daily van BFG.

Het bedrijf is bezig met een expansiegolf. In de afgelopen twaalf maanden hebben ze Greenhouse Megastore overgenomen, een distributeur van hobby- en commerciële kasconstructies en aanverwante producten, evenals DeCloet Greenhouse Manufacturing, een fabrikant van kasconstructies en aanverwante componenten.

Paul Jacobson van GT voegde hieraan toe: "Green-Tek is verheugd deel uit te maken van de BFG-familie en we zijn ervan overtuigd dat deze combinatie onze werknemers, klanten en leveranciers ten goede zal komen. We zijn erg trots op het bedrijf dat we in de afgelopen 35 jaar hebben opgebouwd en de steun van een sectorleider als BFG zal het mogelijk maken om lang in de toekomst te blijven investeren."

OH en GT werken al langer samen: onlangs nog kondigden ze aan het TAPKIT-kassensysteem te gaan aanbieden aan agro-ondernemers, telers, resorts, scholen en anderen. Met deze samenwerking willen ze tegemoet komen aan de groeiende vraag naar kleine tot middelgrote commerciële hydroponics.

Avner Shohet van Tapkit, Linda Bracha van Green-Tek en Dave Daily van BFG Supply op de Indoor AgCon afgelopen februari

50 jaar tuinbouw
BFG, met hoofdkantoor in Burton, werd opgericht in 1972 en viert in 2022 zijn 50e bedrijfsjaar. BFG distribueert een volledige lijn van producten in complementaire groene sectorsegmenten, waaronder professionele tuinbouw, gazon & tuin, hydrocultuur en CEA. Met meer dan 20.000 SKU's in voorraad, biedt het uitgebreide productaanbod een gedifferentieerde, one-stop oplossing voor klanten.

GT, met hoofdkantoor in Clinton, is opgericht in 1987 en bedient klanten al bijna 35 jaar. Het bedrijf heeft oplossingen voor elke kasbehoefte, inclusief schaduwdoek, folies, polycarbonaat en andere speciale bedekkingen. GT levert aan klanten in de hele VS vanuit distributiecentra in Clinton, Dinuba en Baldwin, met een totaal van meer dan 13.935 m2.

Voor meer informatie:
BFG Supply
www.bfgsupply.com 

 

 

Green-Tek
https://green-tek.com/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven