Fortuna Frutos UK in surseance van betaling

Tholen - In tegenstelling tot eerdere berichten kan directeur Marco Slobbe van Fortuna Frutos Continental bevestigen dat Fortuna Frutos UK niet failliet is verklaard. Wel geeft hij aan dat Fortuna Frutos UK in surseance van betaling verkeert.

De directeur zoekt de oorzaak van de problemen in de stijgende kosten bij Fortuna Frutos UK die bovenop de impact van de coronapandemie komen. “Fortuna Frutos UK verkoopt voor 80 tot 90 procent op contract en ook de inkoop is veelal op contract. Als je dan door je leveranciers gehouden wordt aan de afspraken en de afnemers nemen niet af waardoor je de markt op moet, is dat voor een groot gedeelte debet aan de huidige situatie.”

Lastige positie
Marco verwacht niet dat de strubbelingen bij Fortuna Frutos UK ingrijpende gevolgen zullen hebben voor afnemers van het bedrijf. Overigens observeert hij dat alle telers(groepen) zich met de wereldwijd stijgende kosten in een lastige positie bevinden. “Die problemen spelen in Nederland, op de Canarische Eilanden maar ook met de stijgende containerprijzen bijvoorbeeld in Zuid-Afrika/Zuid-Amerika. Alle telers hebben het zwaar. Maar dat staat los van dit verhaal.” Marco laat weten dat er geen sprake is van een Fortuna Frutos Group en verwacht dat er de komende tijd meer handel via het Nederlandse verkoopkantoor Fortuna Frutos Continental zal lopen. 

Voor meer informatie:
Marco Slobbe
Fortuna Frutos Continental bv
Oslo 17
2993 LD Barendrecht
Tel.: +31 (0)180 751 400
marco@fortuna-frutos.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven