Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biobest neemt meerderheidsbelang in Pools collega-bedrijf Biopartner

Biobest heeft een meerderheidsbelang van 60% genomen in het Poolse Biopartner, een distributeur van biologische gewasbescherming, hommels voor bestuiving, meststoffen en biopesticiden op de Poolse tuinbouwmarkt. Deze investering bouwt voort op een langdurige samenwerking op het gebied van biologische bestrijding en bestuiving die in 1992 van start ging.  

Biopartner werd in 1992 de eerste distributeur voor Biobest Group NV in Polen. Aanvankelijk leverden Janusz Piatkowski en Tomasz Domagala enkel hommels aan Poolse tomatentelers. Naarmate het productassortiment van Biobest uitbreidde, groeide ook de business van Biopartner mee. Biopartner was dan ook een van de eerste Poolse bedrijven die zowel hommels als nuttige insecten aanbood. Nu, per 2022, is het assortiment wederom uitgebreid en levert Biopartner ook biostimulanten, biofertilizers, biopesticiden en monitoring tools. Het bedrijf richt zich op verschillende groente-, zachtfruit- en sierteeltgewassen die onder glas, bedekt of in de open lucht worden geteeld.

Janusz Piatkowski, een van de eigenaars, merkt op: "We zijn blij dat de bio-industrie wereldwijd snel groeit. Telers krijgen steeds meer ervaring met biologische gewasbescherming en onderzoeken meestal eerst alle mogelijkheden van biologische bestrijding voordat ze een chemisch alternatief toepassen. Dankzij goed advies en een preventieve aanpak, zien we het aantal telers dat in Polen nuttige insecten inzet, jaar na jaar stijgen. Daarnaast zorgt de toenemende beschikbaarheid van biopesticiden voor de groei van IPM-bestrijdingsstrategieën. Wij als Biopartner bieden betrouwbaar, biologisch bestrijdingsadvies en snelle levering van kwaliteitsproducten aan de telers in Polen. Ik ben erg blij om onze alliantie met Biobest aan te kondigen. Dit is een geweldige manier om het 30-jarig jubileum van Biopartner en de samenwerking met Biobest te vieren. De alliantie zal ons helpen sneller te groeien en andere markten in Polen te verkennen."

Tomasz Domagala, mede-eigenaar, voegt hieraan toe: "Het opzetten van een sterk distributienetwerk in Polen was van cruciaal belang voor het succes van ons bedrijf. Polen is een groot land, en de kassen staan in verschillende gebieden. Onze subdistributeurs garanderen betrouwbare en regelmatige technische ondersteuning ter plaatse. Telers waarderen deze service, en wij ondersteunen de subdistributeurs met onze eigen technische specialisten. Technisch advies is een van de belangrijkste aspecten waarin wij ons onderscheiden."

Marc Mertens, CSO van Biobest Group NV: “Wij geloven sterk in het groeipotentieel van de Poolse markt. Daarom hebben we de stap gezet om een meerderheidsaandeel in Biopartner te verwerven. Aangezien we al een lange en sterke relatie met Biopartner hebben, zullen we zeker ons aanbod en onze positie in Polen versterken. Wij als Biobest vergroten onze steun aan Biopartner en de Poolse telers om het gebruik van biologische gewasbescherming te promoten.”

De naam van Biopartner zal binnenkort veranderen in Biobest Polska. Biobest Polska blijft zich richten op de behoeften van telers en zal klanten helpen bij het kiezen van de beste oplossingen uit een geïntegreerde portefeuille van producten en diensten om hun gewassen efficiënt te beheren. Onze sterke positie op de markt is grotendeels te danken aan ons uitstekende netwerk van subdistributeurs. Biobest Polska zal een betrouwbare partner blijven voor hun leveranciers. 

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com

Publicatiedatum: