Bouwer 'grootste vertical farm ter wereld' voor insecten op Floriade

Wie wel eens wil weten wat insectenteler Ÿnsect doet, krijgt de kans het bedrijf te zien op wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. Het bedrijf, dat tuinbouwtechniek toepast voor insectenkweek, is onderdeel van het Franse paviljoen. 

Ÿnsect leverde haar natuurlijke meststof Ÿnfrass om de tuinen van het Frans Paviljoen te bemesten. Sinds 2020 bezit Ÿnsect de toelating om zijn natuurlijke meststof op basis van insecten op de markt te brengen, afgeleverd door ANSES (Frans agentschap voor gezondheid en veiligheid van voedsel, milieu en werk). Ÿnsect werd zo naar eigen zeggen de eerste wereldspeler die een goedkeuring kreeg om zijn natuurlijke meststof op basis van insecten op de markt te brengen.

Tussen april en oktober 2022 organiseert Ÿnsect tal van activiteiten om het Nederlandse en internationale publiek te sensibiliseren omtrent sociale en ecologische vraagstukken, maar ook het belang van de ontwikkeling van duurzame oplossingen, met name op basis van eiwitten van insecten, de core business van het bedrijf.

Ÿnsect werd in 2011 opgericht in Parijs (Frankrijk) door wetenschappers en milieuactivisten en is een Next40 en B Corp gecertificeerd bedrijf. Het transformeert insecten in hoogwaardige premium voedingsingrediënten voor huisdieren, vissen, planten en mensen. Vanuit zijn speciaal daarvoor ontworpen en ultramoderne productiebedrijven biedt Ÿnsect een biologische en duurzame langetermijnoplossing voor de toenemende consumptie van eiwitten en planten. Ÿnsect maakt gebruik van baanbrekende technologieën die beschermd worden door 350 patenten in 41 categorieën voor de productie van meelwormen van buffalokevers en meeltorren in sterk geautomatiseerde ‘vertical farms’.

Ÿnsect werkt reeds vanuit drie productiebedrijven: één in Dole in Frankrijk (sinds 2016), één in Nederland (sinds 2017) en één in de Verenigde Staten (sinds 2022), maar bouwt momenteel aan een vierde productie-unit, de grootste ‘vertical farm’ ter wereld in het Franse Amiens. Dit bedrijf dat momenteel werk biedt aan 260 personen, groeide uit tot een waarde van ongeveer 450 miljoen dollar dankzij belangrijke investeringsfondsen, banken en openbare instellingen wereldwijd, en exporteert zijn producten over de hele wereld. 

​Voor meer informatie:
Ÿnsect
www.ynsect.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven