Italiaanse Ludan Fresh Supplies voegt rucola en babyspinazie aan assortiment toe

"Er is een gebrek aan salie en rozemarijn"

"Sinds begin dit jaar is er vanuit de Europese markt een sterke vraag naar salie en rozemarijn. Het lijkt erop dat die kruiden dit jaar moeilijk te vinden zijn. Er is nog steeds een tekort van. Door de hoge vraag hebben we nieuwe leveranciers voor deze producten gezocht en hebben we ons aanbod van rozemarijn versterkt. Voor alle andere aromatische kruiden, zowel conventioneel als bio, is de vraag zoals gewoonlijk", zegt Luigi D'Aniello, CEO van het Italiaanse Ludan Fresh Supplies. 

Ludan Fresh Supplies, een jong en dynamisch bedrijf uit de provincie Salerno, teelt en zet jaarrond verse kruiden af. 90% van de productie is bestemd voor de Europese markt.

Nieuw dit jaar is dat het bedrijf de teelt en afzet van aromatische kruiden combineert met die van het voor de streek Piana del Sele typische babyleaf, zoals rucola en babyspinazie.

"We hebben op verzoek van klanten deze twee nieuwe producten in ons assortiment opgenomen. Ook hier is de markt Europa, waar we het product los aanbieden, al zijn we plan het vanaf volgende winter ook als verpakt product te leveren. Ongeveer 70% is bio, de rest conventioneel. We zijn zeer tevreden met het verloop van de afzet tot nu toe. Er is een goede vraag naar beide producten. Met name de biologische variant kan op veel interesse rekenen", zegt D’Aniello.

Het bedrijf werkt aan de geografische spreiding van de teelt. Met productielocaties in Apulië en Sicilië wil het jaarrond de levering van aromatische kruiden van goede kwaliteit garanderen aan haar klanten.

"We zijn ook van plan om milieuvriendelijke verpakte producten aan te bieden en we zijn op zoek naar nieuwe zakenpartners om de teelt nog beter te plannen. Ons doel is om het komende winterseizoen de afzet met 30% te verhogen."

Momenteel maakt Ludan Fresh Supplies zich klaar voor het zomerseizoen. Van mei tot en met oktober zal er zowel biologische als gangbare basilicum beschikbaar zijn. Het wordt deels als vers product afgezet, deels is het bestemd voor de verwerkende industrie. Beide producten komen uit de kas en zijn uitsluitend van de beste kwaliteit.

Fruit Logistica
Ten slotte laat D'Aniello zich ook positief uit over Fruit Logistica 2022: "We hebben weer contact gehad met onze klanten en dat heeft ons frisse moed gegeven. Hoewel het areaal verse kruiden in Zuid-Italië bescheiden is en de weersomstandigheden niet altijd gunstig zijn om grote hoeveelheden te oogsten, kijken onze belangrijkste concurrenten, zoals Israël, Kenia en Marokko, tegen aanzienlijke kostenstijgingen aan op het vlak van logistiek. In de meeste gevallen wordt het product namelijk ingevlogen. Klanten die wij doorgaans beleveren hebben dan ook aangegeven dat ze vrezen dat die kosten nog zullen blijven stijgen. Dankzij het feit dat wij in staat zijn om redelijk stabiele hoeveelheden van hoogwaardige producten te garanderen, hebben ze de wens uitgesproken met ons te blijven samenwerken en de commerciële relatie nog te verdiepen door meer hoeveelheden aan te kopen."

"Er werd ook de vraag gesteld naar een breder assortiment met minder gebruikelijke kruiden zoals onder meer citroentijm, citroenmelisse en bonenkruid. Dankzij een zorgvuldig beheer van de toeleveringsketen slagen we erin om de kosten van de teelt, verpakking en transport binnen de perken te houden. We spelen ook in op de specifieke vereisten van onze klanten. Op de beurs hebben we anderzijds niet veel stands gezien van importeurs van kruiden. Toch was de ontspannen sfeer op de beurs een goede basis voor de sector om er volgende jaren weer volop in te vliegen."

Voor meer informatie: 
Luigi D'Aniello
Ludan Fresh Supplies S.r.l.s.
Via dell'Industria, 26
84025 Eboli (SA) - Italië
Tel: +39 380 28 07 405
luigi@ludan.it
www.ludan.it/fresh


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven