Winst Tesco verdrievoudigd

De winst van Tesco is vorig jaar meer dan verdrievoudigd dankzij een stijgende omzet en een daling van de aan Covid gerelateerde kosten. De grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk rapporteerde een winst voor belastingen van € 2,4 mld, tegen € 765 mln een jaar eerder. De groepsomzet, exclusief brandstof, steeg met 2,5% tot € 65,9 mld, terwijl in het VK de retailomzet steeg met 2,3% op jaarbasis.

Bron: bbc.com 

Nieuw IGD-rapport roept op tot dringende herziening van Britse verpakkingsstrategie
IGD heeft een nieuw rapport gepubliceerd om de voedingsmiddelen- en consumptiegoederen-sector te helpen vooruitgang te boeken op weg naar de gezamenlijke ambitie om de milieu-impact van de Britse verpakkingen tegen 2030 te halveren. Het nieuwe rapport, 'Halvering van de milieu-impact van het Britse verpakkingssysteem: How industry and key stakeholders can work together to drive positive change', richt zich op de grote uitdagingen waar de sector voor staat en benadrukt de mogelijkheden om de impact te verminderen en kostenbesparingen te realiseren.
Bron: igd.com 

VK: NielsenIQ data toont mogelijke impact van stijgende boodschappenprijzen op consumentengedrag
Meer dan de helft van de consumenten (53%) in het Verenigd Koninkrijk beweert dat de kosten van hun wekelijkse boodschappen in de afgelopen 6 maanden zijn gestegen. Dit inzicht van NielsenIQ maakt deel uit van een onderzoek waarin 5 nieuwe consumentengroepen zijn geïdentificeerd en is nagegaan hoe deze het komende jaar, tegen de achtergrond van de stijgende inflatie, het winkelgedrag zullen bepalen.

Bron: kamcity.com 

VK: Waitrose zit met gat van € 4,8 mln na kortstondige deal met online partner
Supermarkt Waitrose is zo'n € 4,8 mln schuldig na een samenwerking van 4 maanden met een insolvente onderneming van een oprichter van Ocado. Volgens een bericht in The Times is Waitrose de op één na grootste handelsschuldeiser van online supermarktbedrijf Today Development Partners, dat vorige maand failliet ging.

Bron: cityam.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven