Keukenkruiden en microgroenten zijn bijna overal in Duitsland te koop. Ook al zijn ze zelden de hoofdrolspelers op het bord, toch spelen de aromatische kruiden een grote rol in de totale compositie: dit is een van de redenen waarom ze zo geliefd zijn bij zowel amateur- als topkoks. In de afgelopen 5 jaar is de kruidenconsumptie in Duitse particuliere huishoudens gestaag gestegen, van 35,1 kg/100 huishoudens (2017) tot 40,0 kg/100 huishoudens (2021).
Foto: BVEO / Hendrik Haase
Bovenaan de consumptie-ranglijst staat - niet verrassend - het favoriete kruid van de Duitsers: peterselie. Maar ook andere kruiden zijn erg populair. Deze inheemse kruiden smaakten de Duitsers vorig jaar het best:
* Peterselie 13,1 kg / 100 huishoudens
* Basilicum 6,5 kg / 100 huishoudens
* Tuinkers 3,5 kg / 100 huishoudens
* Bieslook 2,7 kg / 100 huishoudens
* Munt 2,5 kg / 100 huishoudens
* Dille 2,3 kg / 100 huishoudens
* Koriander 1,3 kg / 100 huishoudens
* Rozemarijn 1,1 kg / 100 huishoudens
* Daslook 1,0 kg / 100 huishoudens
* Tijm 0,7 kg / 100 huishoudens
Bron: AMI / BVEO