Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peterselie is veruit het favoriete kruid in Duitsland

Keukenkruiden en microgroenten zijn bijna overal in Duitsland te koop. Ook al zijn ze zelden de hoofdrolspelers op het bord, toch spelen de aromatische kruiden een grote rol in de totale compositie: dit is een van de redenen waarom ze zo geliefd zijn bij zowel amateur- als topkoks. In de afgelopen 5 jaar is de kruidenconsumptie in Duitse particuliere huishoudens gestaag gestegen, van 35,1 kg/100 huishoudens (2017) tot 40,0 kg/100 huishoudens (2021).


Foto: BVEO / Hendrik Haase

Bovenaan de consumptie-ranglijst staat - niet verrassend - het favoriete kruid van de Duitsers: peterselie. Maar ook andere kruiden zijn erg populair. Deze inheemse kruiden smaakten de Duitsers vorig jaar het best:

* Peterselie 13,1 kg / 100 huishoudens
* Basilicum 6,5 kg / 100 huishoudens
* Tuinkers 3,5 kg / 100 huishoudens
* Bieslook 2,7 kg / 100 huishoudens
* Munt 2,5 kg / 100 huishoudens
* Dille 2,3 kg / 100 huishoudens
* Koriander 1,3 kg / 100 huishoudens
* Rozemarijn 1,1 kg / 100 huishoudens
* Daslook 1,0 kg / 100 huishoudens
* Tijm 0,7 kg / 100 huishoudens

Bron: AMI / BVEO

Publicatiedatum: