Minister Staghouwer opent 'eerste rijdende zonnepark ter wereld'

Minister Staghouwer opent het eerste rijdende zonnepark ter wereld op woensdag 13 april in Oude Tonge. Deze woensdagochtend organiseren LTO Noord, VOF Dogterom & Dogterom Flowerbulbs en VOF van den Hoek een programma dat in het teken staat van het rijdende zonnepark. Het programma is van 10:00 tot 13:00 uur en speelt zich af op de boerderij van VOF Dogterom in Oude Tonge.

Gedurende de ochtend wordt er aandacht besteed aan agrarisch innovatief ondernemerschap. Het rijdende en voedselproducerend zonnepark is daar het grote voorbeeld van. Het zonnepark beweegt stapvoets over de akker en is opvouwbaar als het land bewerkt wordt of gewas verzorgd wordt. Ook zit er een beregeningsonderdeel in om de gewassen waar overheen wordt gereden ook te beregenen. Hierdoor kunnen gewassen blijven groeien en er kan worden gewerkt aan het stimuleren van de biodiversiteit.  Meer informatie over het zonnepark is hier te vinden.

Minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zal het voedselproducerend zonnepark openen. Ook zal hij een kort woordje spreken. De minister wordt verwelkomd door Dirk Bruins, voorzitter LTO Noord. 

Waterstof
Tijdens het programma wordt er ook aandacht besteed aan waterstof. Waterstof speelt een belangrijke rol in de agrarische sector om verdere verduurzaming van elektriciteit, gas en diesel mogelijk te maken. Initiatiefnemers VOF Dogterom & Dogterom Flowerbulbs en VOF van den Hoek hebben vergaande plannen om waterstof in de bedrijfsvoering te integreren. In samenwerking met LTO Noord en Provincie Zuid Holland, gemeenten Goeree-Overflakkee en Hoeksche Waard en diverse partners worden ideeën verder uitgewerkt.

bron: LTO Noord


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven