Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studenten aan de slag met energietransitie

Zestien teams met internationale studenten Bedrijfskunde bogen zich dit weekend over de energietransitie in de Broekpolder. Ze hadden daarvoor 24 uur. De teams kregen de opdracht advies uit te brengen over de energietransitie in het gebied en werden beoordeeld door een vakjury uit de tuinbouw. Greenport West-Holland steunt deze competitie om de internationale studenten en hun Universiteiten een beter beeld van het tuinbouwcluster te geven. Tegelijkertijd hoopt de Greenport dat de denkkracht van de Generatie Z tot nieuwe inzichten leidt.

De studenten waren van 17 tot en met 22 april in Nederland in het kader van de RSM STAR Case Competition waaraan de studenten deelnemen. Ze zijn afkomstig uit een groot aantal landen, zoals de VS, Argentinië, Libanon, Duitsland, Singapore en Nieuw-Zeeland. Volgens organisator RSM zijn het 'de beste studenten van de beste universiteiten'. Het bezoek werd georganiseerd door de Erasmus Universiteit.

Op 20 april kwamen de studenten naar het World Horti Center: daar kregen ze informatie over de Broekpolder en het regionale tuinbouwcluster. Vervolgens hadden ze 24 uur om aan een advies te werken. Dat deden ze in teams bestaand uit studenten uit vier verschillende landen.

Broekpolder is een gebied op de grens van Honselersdijk en Kwintsheul, met veel tuinbouw. Coöperatie Broekpolder 2040, Glastuinbouw Nederland, Kas als Energiebron en Greenports Nederland ontwikkelen een transitiemodel voor glastuinbouw-concentratiegebieden. Zo worden in samenwerking individuele transitieplannen opgezet. Deze worden vervolgens op gebiedsniveau verbonden en opnieuw geoptimaliseerd. De input van de teams is daarbij een goede input.

De studenten waren enthousiast over de Nederlandse tuinbouw en het bezoek aan de kassen. "We zijn veranderd door het bezoek aan de kassen", zei één van de studenten. Een team stelde de vraag: "Is het mogelijk om het cluster West-Holland te kopiëren en te verplaatsen naar een ander land? Want jullie hebben goud in handen."

Hier is meer over de RSM STAR Case Competition te vinden.

Bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum: