Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
opwek zonne-energie mag niet in plaats van teelt

Handhaving tegen 'verhoogd zonneveld' op kas gestart

Glastuinbouw Nederland heeft bij de gemeente Venlo een handhavingsverzoek ingediend tegen een verhoogd zonneveld in een glastuinbouwgebied. Het heeft er inmiddels toe geleid dat de gemeente een handhavingstraject is gestart.

Het traject bestaat uit drie fases: een waarschuwing, een voornemen tot handhavend optreden en tot slot het definitief opleggen van een handhavingsmaatregel. "We zijn nu bij de tweede stap: het voornemen tot handhavend optreden. Er is namelijk al eerder aangegeven dat ander gebruik dan agrarisch gebruik niet is toegestaan", laat een woordvoerder van de gemeente weten aan Omroep Venlo. "Opwekken van zonne-energie dient secundair te zijn en mag niet in de plaats komen van teelt onder glas, dat is vastgelegd in het beleidskader Nieuwe Energie."

Glastuinbouw Nederland is blij met de handhaving. Regiovoorzitter Jean Aerts vreest echter wel dat de eigenaar van de kas zich niet zomaar neerlegt bij een sanctie. Hij voorziet een gang naar de Raad van State.

Bron: Omroep Venlo

Publicatiedatum: