Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hoogweg Paprikakwekerijen krijgt medio 2024 eerste levering

Constante aanvoer CO2 belangrijk voor fossielvrije paprikateelt

"CO2 is een schaars product. Wij zijn heel blij met een constante aanvoer van betaalbare CO2. Dit gaat ons helpen bij onze ambitie om uiteindelijk volledig fossielvrij paprika's te telen." Dat zegt Erik Hoogweg van Hoogweg Paprikakwekerijen in het jaarverslag van Twence, dat CO2 levert aan de grote paprikateler.

Marc Kapteijn, algemeen directeur van Twence, zegt in het jaarverslag medio 2024 de eerste CO2 af te leveren aan de glastuinbouw. In Hengelo begon in 2022 de bouw van de installatie voor CO2-afvang. Heel 2023 is gewerkt aan het realiseren en testen van de installatie. Het bedrijf heeft 'als stip op de horizon' dat men alle CO2 af gaat vangen. Daarom wordt in de periode 2024-2027 de bouw van een tweede installatie onderzocht. De huidige installatie vangt 100.000 ton CO2 uit rookgassen af.

Hoogweg volgde het project van een afstandje en kwam snel tot een overeenkomst met Twence toen dat bedrijf zich bij de paprikatelers meldde, vertelt Erik.Bron: Twence

Publicatiedatum: