Nederlanders op tuinbouwtechniekmissie naar North Carolina en Georgia

Dutch Greenhouse Delta (DGD) en het Nederlandse consulaat-generaal in Atlanta organiseren van 11 tot 14 april een fact-finding missie naar Georgia (Atlanta) en North Carolina. Het doel van deze missie is nieuwe innovaties op het gebied van kassenbouw-technologie en voedselproductie uit te wisselen en nieuwe mogelijkheden voor samenwerking te identificeren.

Dutch Greenhouse Delta, Hagelunie, Hoogendoorn Growth Management, Logics en Ridder doen aan de missie mee. 


Tuinbouwkas met belichting

De missie omvat ontmoetingen met ambassadeur Andrew Young, de landbouwcommissaris van North Carolina, Steve Troxler, de secretaris voor landbouw en natuurlijke hulpbronnen van de Eastern Band of Cherokee Indians, Joey Owle, en andere regeringsambtenaren, banken, investeerders, retailhandelaars en tuinbouwgerelateerde bedrijven.

Ter gelegenheid van het aanstaande bezoek verklaarde vice-consul-generaal Laurens van Doeveren: "Het Nederlandse consulaat-generaal is verheugd om deze belangrijke delegatie te ontvangen. Nederlandse investeringen en nieuwe innovaties creëren meer dan 80.000 banen in North Carolina en Georgia. Met deze missie willen we duurzame en lokale voedselproductie stimuleren in een win-win partnerschap tussen dit toonaangevende consortium op het gebied van glastuinbouwtechnologie en onze lokale counterparts in Atlanta, Raleigh, en Asheville."


Raleigh, North Carolina

Toenemende belangstelling voor de productie in kassen in verschillende staten
In de Verenigde Staten neemt de vraag naar verse en lokaal geproduceerde (biologische) groenten toe, gedreven door de groeiende vraag van consumenten naar gezonde voeding en voedselveiligheid. De VS heeft de ambitie om minder afhankelijk te worden van de import van Mexicaanse en Canadese verse groenten zoals tomaten, paprika's en komkommers. Als gevolg daarvan is er een toenemende belangstelling voor de productie in kassen in verschillende staten. Er is geen grotere uitdaging voor onze planeet dan de klimaatcrisis. De tuinbouw speelt hierin een grote rol. Bovendien hebben bedrijven en overheden programma's opgezet om de Sustainable Development Goals (SDG's) te bereiken.

Een langetermijnstrategie voor de VS
Eric Egberts, CEO van Dutch Greenhouse Delta: ''Samen met publieke en private partners werken we aan een langetermijnstrategie om de samenwerking tussen Nederland en de VS te ontwikkelen. We richten ons eerst op de zuidoostkust, specifiek op Atlanta en North Carolina. North Carolina heeft een unieke combinatie van factoren die gunstig zijn voor de tuinbouw, waaronder klimaat, logistiek en een agrarische onderzoeksfaciliteit en Nederlandse glastuinbouwbedrijven investeren in toenemende mate in deze regio.''

In september 2021 ontving DGD een grote delegatie van vertegenwoordigers van het North Carolina Department of Agriculture and Consumer Services (NCDA&CS), North Carolina State University (NCSU), en de lokale agrarische industrie in het World Horti Center in Naaldwijk.

Een speciale gelegenheid in ons wederkerige bezoek is de "Feed the world" receptie op het Nederlandse Consulaat-Generaal in Atlanta, met Andrew Young als eregast. Hij was een vriend van Rev. Dr. Martin Luther King Jr., een congreslid, VS ambassadeur bij de VN, 55ste burgemeester van Atlanta, en een grote vriend van innovaties uit Nederland.

Foto's en tekst: DGD


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven