Per 1 oktober 2022

Oliver Mans nieuwe voorzitter van raad van bestuur bij Landgard

Met ingang van 1 oktober 2022 heeft de Raad van Commissarissen van Landgard eG unaniem bedrijfskundige Oliver Mans benoemd tot de nieuwe CEO van Landgard eG. Als CEO zal Mans de algehele operationele leiding van de telerscoöperatie op zich nemen. De vacante positie van CEO bij Landgard is daarmee ingevuld.

Oliver Mans heeft meer dan 20 jaar ervaring in de Duitse levensmiddelenretailhandel en in coöperatief georganiseerde bedrijfsstructuren. Na afronding van zijn studie bedrijfskunde trad hij in dienst bij Rewe Zentral AG.

Daar bekleedde hij in het verdere verloop van zijn carrière verschillende topmanagementfuncties. Vanaf 2017 leidde hij als divisiedirectielid en voorzitter van de directie de nieuw opgerichte Rewe Group Buying GmbH, onder wiens paraplu voor het eerst alle activiteiten in de merchandise business werden gebundeld.

Oliver Mans is momenteel Chief Procurement Officer (CPO) binnen het management van real GmbH in Düsseldorf. In deze functie is hij namens real's eigenaar SCP verantwoordelijk voor Central Purchasing/Category Management, Supply Chain Management, Marketing en Quality Management, en heeft hij de afgelopen maanden een sleutelrol gespeeld bij het leggen van de basis voor een succesvolle voortzetting van de activiteiten onder de nieuwe eigenaar vanaf de tweede helft van 2022.

"Wij zijn zeer verheugd dat wij Oliver Mans voor deze uitdagende taak hebben kunnen aantrekken. Niet alleen beschikt hij over uitgebreide retail expertise in de omgeving van coöperatief georganiseerde food retail/ultrafresh, maar naast zijn uitstekende technische expertise in transformatieprocessen en strategische business segment ontwikkeling, is hij ook de duidelijke voorkeurskandidaat van de gehele Raad van Commissarissen van Landgard," aldus Bert Schmitz, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Landgard.

In de toekomst zullen Oliver Mans (CEO), Dirk Bader, Carsten Bönig en Robert Sauer deel uitmaken van de totale Raad van Bestuur van Landgard.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven