Montivel Export wordt lid van Spaanse Anecoop

Montivel Export is een groot bedrijf dat alle soorten paprika’s en ronde en lange courgettes teelt, maar ook andere groenten en fruit zoals komkommers, erwten, aubergines, watermeloenen en avocado’s. Het is gevestigd in Berja, in de provincie Almería, en ontleent zijn naam aan de dichtbijgelegen berg Montivel. Het bedrijf heeft een pakstation van 4.500 m² voor groenten en van 2.000 m² voor avocado's. Daarnaast heeft het ook een opslagmagazijn van 600 m² in El Ejido. Er kunnen tot 40.000 ton producten worden verwerkt.

Montivel Export beschikt over de GlobalGAP en GRASP-certificering voor 81 aangesloten telers en 243 hectares en over de BRC- en IFS-certificaten voor de verwerkingscentra.

Na al lang met Anecoop te hebben samengewerkt, sluit Montivel Export zich nu aan als lid van de telersvereniging. Anecoop is de grootste groente- en fruitexporteur van Spanje. Vorig seizoen zette het meer dan 845.000 ton af.

"Dit is een logische stap voor ons om nog meer vooruitgang te boeken in wat nu al een zeer bevredigende commerciële relatie is voor beide partijen", zegt Carmen Martín Robles, algemeen directeur van Montivel. "De toekomst van onze sector ligt in het verenigen van de krachten. Door lid te worden van Anecoop zullen we beter en efficiënter kunnen inspelen op de marktvereisten en op de behoeften van onze telers."

"Montivel Export en Anecoop maken al deel uit van hetzelfde project, en daar zijn we trots op", zegt Alejandro Monzón, voorzitter van Anecoop. "Bij Anecoop zullen we ons blijven focussen op de integratie van verwante of complementaire organisaties. We zijn ervan overtuigd dat integratie de sleutel is tot een groter concurrentievermogen op de markt door diversificatie van het assortiment, grotere productievolumes en een verlenging van het afzetvenster. Daarbij willen we steeds de belangen van de telers waarborgen en respectvol omgaan met het milieu."

Voor meer informatie:
Anecoop
Calle Monforte, 1. Entresuelo
46010 Valencia (Spanje)
Tel: +34 963 938 500
info@anecoop.com
https://anecoop.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven