Gabriël van Oostenbruggen zwaait af bij PDI

Per 1 april – geen grap, moet je dan zeggen – zwaait Gabriël van Oostenbruggen af bij PDI. In de achttien jaar dat hij er werkte als financieel controller, en voor een groot deel ook als medeaandeelhouder en directielid, is het bedrijf zo’n beetje verdubbeld in mensen en in omzet. “Natuurlijk ga ik het missen, ik ben over de jaren vergroeid geraakt met PDI.”


Jan Vellekoop, Peter Dekker jr. en Gabriël van Oostenbruggen

Toen Gabriël in mei 2003 bij de zaak kwam was PDI al twee keer verhuisd en toen net geland aan de Industriestraat in Naaldwijk, waar het nu nog zit. “Ze zochten iemand voor de financiën en ik kon in no time beginnen. Dat is gelijk een van de mooie dingen aan PDI, je krijgt veel vertrouwen en heb je het eerst halfjaar uitgediend, dan, zo blijkt in bijna alle gevallen, ga je er nooit meer weg.”

Digitalisering
Vóór PDI werkte Gabriël bij een accountantskantoor, bij Priva en tenslotte bij Dinfa, een dochterbedrijf van Priva gespecialiseerd in metaalbewerking. Sommige dingen zijn in al die jaren hetzelfde gebleven, maar zeker bij PDI is de afgelopen twee decennia ook een hoop veranderd. “Cijfers zijn cijfers, het gaat van 0 tot 9 en meer smaken heb je niet. Maar de digitalisering heeft het werk natuurlijk wel veranderd. Je hebt nu veel meer inzicht en daarbij is PDI veel wereldser geworden, we zijn veel meer over de wereld uitgewaaid.”

Uitje
Als financiële man is de zaak je basis, maar dankzij een deelneming van PDI in Dynatrade, een Zuid-Afrikaanse toeleverancier in de tuinbouw, had Gabriël wel zijn ‘uitjes’. “Ik was net gestart bij PDI toen Peter Dekker sr. mij vroeg om daar heen te gaan om een deel van het bedrijf over te nemen. Vanaf dat moment ging ik er elk jaar heen om de boeken te controleren.”

René
Er waren ook dieptepunten, waarbij Gabriël zich vooral het overlijden van mededirectielid René de Koning in 2017 herinnert. "Dat heeft een grote impact op mij gehad, en met mij op het hele bedrijf. Wij hadden een speciale band."

Ook mooi aan PDI, weet Gabriël, is de focus op kwaliteit en innovatie. “Maar waar het echt om gaat zijn de mensen en wat dat betreft is PDI ook echt een sociaal bedrijf. PDI is goed voor zijn mensen, organiseert leuke feesten en denkt aan het personeel met de Sint en de Kerst en de Pasen, etc. En ook als het minder gaat is er aandacht en interesse voor de persoon, dat is echt mooi om te zien.”

Toast
Inmiddels zijn de aandelen verkocht en wacht Gabriel (59) de golfbaan, reizen, zijn huis, de fiets en wat al niet meer, ‘daar gaan we de komende tijd eens goed over nadenken’. Een opvolger in de persoon van Leon Delhez is de afgelopen maanden reeds klaargestoomd, vanmiddag wordt met de hele club het glas geheven.

Digitaal meetoasten? Stuur Gabriël vooral even een mailtje.

Voor meer informatie:
Peter Dekker Installaties
Industriestraat 40
2671 CT Naaldwijk
T: +31 (0)174 629 444
info@pdinl.com
www.pdinl.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven