2,5 jaar Ledgnd: "Afgelopen half jaar kozen 46 projecten voor begeleiding van ons"

Belichtingsadviesbureau Ledgnd bestaat 2,5 jaar. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie bundelden eind 2019 hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche en vertaalden dit in een  werkwijze waarmee zij telers aan de best passende led-oplossing willen helpen. Met enige vertraging vanwege corona kwam het tot een kennisbijeenkomst over LED afgelopen jaar én afgelopen half jaar kozen 46 projecten al voor begeleiding van Ledgnd. 


Team Ledgnd, met in het midden Ramón

Op LinkedIn staat Directeur Operations Ramón stil bij het jubileum en hoe het zover kwam. 

In 2019 begon mijn avontuur in Hong Kong waar ik mijn minor heb gevolgd bij The Hang Seng University of Hong Kong - Advancement and Alumni Affairs Office dat mede mogelijk is gemaakt door de HZ University of Applied Sciences.

Daar leerde ik Teddy Y.M. Lo kennen en al snel raakte ik met hem in gesprek over de Nederlandse glastuinbouw. Omdat ik Hong Kong zo leuk vond zag ik het zeker zitten om daar ook mijn eindstage te doen.

In 2020 ging ik onderzoek doen naar groeilicht en de behoeftes van telers bij verlichtingsoplossingen. Ik kwam in contact met telers wereldwijd en al snel kwam het naar voren dat telers de behoefte hadden aan merkonafhankelijke ondersteuning bij de LED aankoop, integratie en optimalisatie.

Via een artikel in Groentennieuws.nl over mijn stage in Hong Kong kwam ik in contact met Joris Elstgeest en Matthea Rijneker.

Zij zagen ook de toegevoegde waarde van een merkonafhankelijk adviesbureau. Zodra ik weer terug in Nederland was ging ik samen met mijn vader Richard van de Vrie gelijk naar Elstgeest Potplanten in Roelofarendsveen toe om ze ook in het echt te ontmoeten.

Dat klikte goed en we kwamen snel tot de conclusie om het merkonafhankelijke adviesbureau Ledgnd te gaan starten in oktober 2020.

Een half jaar later had ik behoefte aan iemand die met mij mee de kar wilde gaan trekken en Jordi van der Meijden was daar de ideale man voor.

We kwamen in contact met B-Mex een innovatief bedrijf van Fokke Buwalda en Peter van Beveren. We zagen samen de toegevoegde waarde in elkaar en als we onze krachten konden bundelen zouden we iets heel moois op kunnen zetten. Dat gingen we dan ook doen en dat was het begin van ons innovatieve portaal www.myledgnd.com.

De eerste klanten kregen vertrouwen in ons en we konden van start gaan. Stef de Jong van Decorum Company las over onze oprichting en stelde voor om een kennisbijeenkomst te houden over LED. Door corona was dit helaas 1,5 jaar uitgesteld maar uiteindelijk hebben wij dit toch nog kunnen doen!

We gingen de samenwerking aan met mooie bedrijven: Viscon Group, Inventeers Research & Development B.V., Vattenfall Dynova Innovatieadvies B.V., Powerplus Group en PhenoVation B.V.

Maarten van Bemmel kwam in de zomer van 2021 het team versterken en dat gaf ons een enorme boost.

Afgelopen half jaar hebben 46 projecten voor de begeleiding van Ledgnd gekozen. Daar zijn wij met zijn alle erg trots op.

Ik wil graag onze klanten en partners bedanken voor het vertrouwen in ons bedrijf!

Op naar nog vele jaren!

Voor meer informatie:
Ledgnd B.V.
info@ledgnd.com
www.ledgnd.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven