Eerste handelsmissie uit Afrika in 2 jaar tijd in Nederland

Voor het eerst sinds de uitbraak van de coronapandemie komt er weer een handelsmissie uit Afrika op bezoek. De aankomst van 30 ondernemers en functionarissen uit Nigeria - de grootste economie van Afrika - op dinsdag 29 maart markeert een terugkeer van normale handelsrelaties tussen Nederland en Afrika. 

Deelnemers aan deze handelsmissie komen uit drie verschillende sectoren: tuinbouw, hernieuwbare energie en circulaire economie. Ze gaan onder andere langs bij de Aalsmeerse bloemenveiling, innovatieve bedrijven in het Westland, de haven van Rotterdam, drijvende zonnepanelen en een aantal koplopers in de circulaire economie. De week begint met een seminar in Den Haag, waar zeker 70 Nederlandse bedrijven zich voor hebben ingeschreven. 

De Netherlands-African Business Council (NABC) organiseert het inhoudelijke deel van deze handelsmissie, in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en op initiatief van het Nederlandse Consulaat-Generaal in Lagos. Arie Plieger, de Nederlandse deputy Consul-Generaal in Lagos, neemt zelf deel aan het vierdaagse programma.

"Ook in mondiale turbulente politieke en economische tijden blijft zakendoen en economische samenwerking met Nigeria essentieel. Nederland ondersteunt Nigeria in het diversifiëren van de economie en het minder afhankelijk worden van olie en gasopbrengsten," aldus Plieger.

"Nigeria beschikt over veel economisch potentieel voor verdieping in de samenwerking op het gebied van land/tuinbouw, energietransitie en circulaire economie," stelt de deputy Consul-Generaal. 

"Dit bezoek markeert een herstart van de economische relatie tussen Afrika en Nederland," aldus Rosmarijn Fens, directeur van de NABC. "Zakendoen met Afrika is tijdens de corona pandemie gewoon doorgegaan, maar vooral met bestaande relaties. Voor nieuwe projecten of uitbreiding naar andere landen zijn dit soort fysieke missies nog steeds cruciaal en we kijken uit naar nog veel meer inkomende en uitgaande handelsmissies later in het jaar."

Bron: NABC


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven