Agrifirm aan boord bij Astanor Ventures

De Nederlandse coöperatie Agrifirm, waar zo’n 10.000 boeren en telers bij zijn aangesloten, stapt in het fonds van impact-investeerder Astanor Ventures. Deze impact-investeerder investeert op haar beurt in impactgedreven agrifood tech start-ups die gericht zijn op uitdagingen als klimaatverandering, biodiversiteit, circulariteit en gezondheid. Daarbij gaat het onder meer om de in de tuinbouw al bekende partijen zoals de Zwitserse ontwikkelaar van elektromagnetische sensoren Vivent en vertical farmingbedrijf Infarm. Bekijk alle partijen hier. Agrifirm is actief onder meer in de open teelten. Niet in de glastuinbouw.

Het strategische partnerschap combineert de kennis van Astanor op het gebied van impact-investeren en haar internationale netwerk van ondernemers en het brede netwerk van Agrifirm in de agrarische sector. De samenwerking is gericht op het verder uitbreiden van innovatieve oplossingen voor een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties, zo stelt men in een persbericht. 

Samenwerkingen stimuleren tussen start-ups en boeren
De partners versterken elkaar op het gebied van kennis: waar Astanor expertise heeft rondom bedrijfsgroei en een internationaal netwerk heeft van agri-food start-ups, brengt Agrifirm technische en praktische kennis in vanuit de agrarische sector, en biedt toegang tot het netwerk van boerderijen. De coöperatie ondersteunt Astanor onder meer bij de evaluatie van bedrijven en technologieën voor toekomstige investeringen. Hiermee wordt ook het start-up netwerk van Agrifirm verstevigd. Tegelijkertijd biedt Agrifirm de start-ups toegang tot haar uitgebreide netwerk aan boeren, om hun technologieën te optimaliseren en te ondersteunen bij de commercialisatie van de diensten en producten. Op die manier helpt Agrifirm om de groei van deze bedrijven en haar eigen innovatiekracht te versnellen en daarnaast innovatieve en duurzame oplossingen naar de coöperatieleden te brengen.  

Gedeelde visie over de toekomst van de landbouw
Astanor zet zich in voor het ondersteunen van voedselsystemen die voedzaam, regeneratief, schaalbaar en betrouwbaar zijn en die heerlijk en gezond voedsel voor iedereen produceren. Astanor en Agrifirm hebben een gedeelde visie over de toekomst van de landbouw(sector), en hoe deze oplossingen kan bieden rond de uitdagingen van verduurzaming en het reduceren van de CO2-uitstoot. Het partnership draagt sterk bij aan de innovatiestrategie van Agrifirm voor de komende jaren.

Johan de Schepper, Chief Innovation Officer bij Agrifirm: “Dit partnership is een echte win-winsituatie, omdat we elkaar met kennis versterken door onze expertises. Wij geloven erin dat innovatie tot stand komt wanneer je verschillende partijen uit de keten samenbrengt. Daarom zijn we graag onderdeel van dit mooie en internationale ecosysteem. Dit draagt bij aan onze expertise en geeft ons tegelijkertijd een beeld van wat er gebeurt op gebied van duurzame voeding en land- en tuinbouw, waarbij het inkomen van boeren en telers van het grootste belang is om duurzaamheid te ondersteunen. Tegelijkertijd versnelt het onze innovatieprojecten naar robuuste oplossingen. Toegang tot nieuwe technologieën en bedrijfsmodellen verzekert ons vermogen om samen met onze coöperatieleden te innoveren, wat aantoont dat landbouw een belangrijk onderdeel is van de oplossing om de uitdagingen van vandaag aan te gaan.”

Hendrik van Asbroeck, Partner bij Astanor Ventures: “De expertise, het netwerk en het diepgaande begrip van de uitdagingen waarmee boeren vandaag de dag worden geconfronteerd, maken Agrifirm tot een waardevolle partner voor Astanor. Dit partnerschap slaat een brug tussen het internationale netwerk van ondernemers van Astanor en de leden van de Agrifirm-coöperatie, en opent nieuwe wegen om met elkaar samen te werken. De samenwerking zorgt ervoor dat de technische oplossingen vanuit de start-ups goed kunnen aansluiten op de realiteit, bij de boeren en telers in het veld.”

Voor meer informatie:
Agrifirm
www.agrifirm.nl 

Astanor Ventures
www.astanor.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven