Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

50 jaar Buitendijk Slaman: "Wij staan voor robuust Nederlands ontwerp"

Buitendijk & Slaman viert deze week haar 50-jarig bestaan. Op 17 februari 1972 begonnen Jan Buitendijk en Loek Slaman in Waddinxveen en Rotterdam met hijsinstallaties voor in de schuur. In 1975 werd het bedrijf gevestigd in Bleiswijk en is het bedrijf gaan groeien en het assortiment steeds verder uitgebreid met oogst- en transportsystemen voor tomaten, komkommers en paprika’s. In 2000 is het stokje overgeven aan Edwin Sol en zijn vrouw Yvonne Buitendijk en zij hebben samen het bedrijf verder uitgebreid. Door de groei verhuisde het bedrijf in 2006 naar het huidige pand in Bleiswijk.


Het eerste model buisrailwagen

Buitendijk Slaman ontwikkelt en produceert inmiddels een compleet assortiment van multifunctionele, gebruiksvriendelijke oogst- en transportsystemen voor de glastuinbouw. Turnkey oplossingen en losse machines, om de dagelijkse oogst- en transportwerkzaamheden in de glastuinbouw efficiënter en gemakkelijker te maken, waar ook ter wereld, geeft Edwin Sol aan. "Dat doen wij door producten met een functioneel design en goede kwaliteit tegen een concurrerende prijs aan te bieden, zodat ze voor iedere tuinder beschikbaar zijn. Ook voor spuitrobots en uitruim machines voor gewassen kunt u bij ons terecht."

Met 50 jaar ervaring weet men wat ze doen. En voor wie. "Met beide voeten in de Hollandse klei houden we van helderheid en nuchterheid. We werken hard om goede, betaalbare producten te leveren die exact beantwoorden aan wat onze tuinders nodig hebben. Van kleinschalige automatisering tot hightech totaalpakket. Buitendijk Slaman helpt u aan de juiste oplossing. Wij staan voor robuust Nederlands ontwerp, lage onderhoudskosten en gebruiksvriendelijke producten. " 

De markt internationaliseert en de projecten worden wereldwijd groter, ziet Edwin. "Om deze groei in de markt te kunnen volgen is samenwerking een logische stap. Vandaar dat Buitendijk Slaman vorig jaar is overgenomen door Taks Handling Systems."


Edwin Sol en Arie Meeuwissen (Taks) tijdens bekendmaking van de overname

Deze overname heeft gezorgd voor een verdere verbreding van het productassortiment en versterking van de totale groep. "Er is meer ruimte voor groei zowel nationaal als internationaal. Hiermee kunnen we groei en ontwikkeling waarborgen, waarbij geldt: 'Quality makes the difference.'"  

Voor meer informatie:
Edwin Sol
Buitendijk Slaman
010-5216377
esol@buitendijk-slaman.nl
www.buitendijk-slaman.nl 

Publicatiedatum: